Macaristan Devlet Bakanı Janos Lazar, sığınmacı krizine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Sığınmacı krizinin başlangıcından bugüne kadar Macaristan’ın, kendi vatandaşlarından topladığı vergilerle Schengen bölgesini tel örgü inşa ederek ve sınır koruma ekipleri eğiterek korumaya devam ettiğini belirten Lazar, ”Macaristan sadece kendisini değil aynı zamanda kıtadaki tüm vatandaşları yasa dışı göçe karşı koruyor. Avrupa vatandaşlarının güvenliğini Macar polisler ve askerler sağlıyor demek abartılı bir iddia olmaz.” diye konuştu.
Avrupa’nın dayanışma kapmasında Macaristan’ın sınır koruma giderlerinin yarısını ödemesi gerektiğini de öne süren Lazar, ”Başbakan Viktor Orban, Avrupa Komisyonu Başkanı esenyurt escort bayan Jean-Claude Juncker’e, şu ana kadar 800 milyon Euro’yu bulan Macaristan’ın sınır koruma harcamalarının yüzde 50’sini Brüksel’in ödemesi için mektup yazacak” ifadesini kullandı.
Lazar, AB’nin bazı ülkelere bu konuda çeşitli yardımlar beylikdüzü vip escort yaptığını, bu konuda Macaristan’a da yardım edilmesini isteyerek, şunları kaydetti:
”AB Komisyon bugüne kadar birkaç ülkeye yardım etti. Yunanistan kendisine söz verilerin 1 milyar Euro’nun yarısını aldı. İtalya 656 milyon, Bulgaristan ise 100 milyon Euro bakırköy masöz escort aldı. Macaristan’ın da başvuru vakti geldi.” BUDAPEŞTE