Sarı-kırmızılı ekip, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde geçen sezon Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan derbideki tribün olayları nedeniyle verilen bir maçlık seyircisiz oynama cezasını bu sezonki karşılaşmada çekti.
Seyircisiz derbi
Seyircisiz karşılaşmada Galatasaray Kulübünden basketboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Can Topsakal ile basketbol şubesi genel menajeri Ömer Yalçınkaya, Fenerbahçe Kulübünden ise basketbol şubesinden sorumlu yönetici Ozan Balanban ve genel menajer Maurizio Gherardini tribünde yer aldı.
Derbide Fenerbahçe Doğuş, Galatasaray Odeabank’ı 83-62 mağlup etti.
Fenerbahçe Doğuş’ta 18 sayı kaydeden Guduric, karşılaşmanın en skoreri olarak galibiyette önemli rol aldı. Sarı-lacivertlilerde Melih Mahmutoğlu 16, Kostas Sloukas 12 sayıyla çift haneli skor üretti. Sarı-lacivertli ekipte, Ahmet Düverioğlu ile Jason Thompson 8’er, Brad Wanamaker 7, Egehan Arna 5, Barış Hersek 4, Nicolo Melli 3, Sinan Güler 2 sayı kaydetti.
Galatasaray Odeabank’ta ise Alexander Renfroe’nin 13 sayı, Richard Hendrix’in de 12 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi. Sarı-kırmızılılarda Dwight Hardy, Rakeem Christmas ve Göksenin Köksal 8’er, Michael Summers 7, Brian Hopson 4 ve Ege Arar 2 sayı buldu.