
Alman sanatcı Thomas Baumgärtel’in, 30 Temmuz’dan itibaren Schweinfurt kentideki, Kunsthalle’de Fikir ve Sanat özgürlüğü kisvesi altında açtığı kişisel sergide yer alacak olan Türkiye Cumhurbaşkanına hakaret içeren çalışması daha sergi açılmadan Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz tarafından engellendi.
Başkonsolos Serdar Deniz’in, Schwinfurt Belediye Başbakanı, Aşağı Saksonya Valisi ve Bavyera Kültür Bakanı nezdinde yaptığı girişimler netice verdi.
Resim daha önceki sergilerde yer almış
Sanatcı geçinen Thomas Baumgartel, 2016 yılından bu yana Almaya’nın çeşitli şehirlerinde aynı temayla açtığı sergilerde bu hakaretimiz resme ısrarla yer verdirmiş, fikir ve sanat özgürlüğü kisvesi altında bu resmin teşhir edilmesine engel olunmamıştı. Bu hakarete Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz son verdirmiş oldu. Taner TÜZÜN / NÜRNBERG