Site icon DieHaber.Com

Yunus'lu Wolfsburg Bundesliga'da kaldı

ALMANYA Bundesliga’da Lig’de kalma mücadelesi veren Yunus Mallı ve Mario Gomez’li VFL Wolfsburg ilk maçta sahasında 1-0 galip geldiği 2. Lig üçüncüsü Eintracht Braunschweig’i deplasmanda da 1-0 yenerek play-out maçlarında sevindi.
23 bin seyircinin izlediği Braunschweig Eintracht Stadı’nda Bundesliga 16.’sı VFL Wolfsburg üstün bir futbol sergiledi. 35’de Mario Gomez’in filelere yolladığı gol faul gerekçesiyle sayılmayan “Kurtlar” lakaplı Wolfsburg’un Bundesliga’da kalmasını sağlayan gol ise 48. dakikada Portekiz Milli defans oyuncusu Vieirinha’dan geldi.
Yunus Mallı’nın sert şutunu Braunschweig’in Bosna Milli kalecisi Jasmin Fejzic güçlükle yumrukladı. Topu önünde bulan Vieirinha 15 metreden topu şık bir vuruşla köşeden filelere yolladı: 0-1.  Yunus Mallı ve Gomez başarılıydılar Takımının ligde kalmasında her iki maçtada üstün performans gösteren Yunus Mallı 67 ve 83. dakikalarda iki fırsatı ise gole çeviremedi. Braunschweig 82’de Maximilian Sauer’in ikinci sarıdan kırmızı kart görmesiyle 10 kişi maçı tamamladı. Wolfsburg’daki ilk maçı da Mario Gomez’in penaltıdan attığı golle 1-0’la geçen Wolfsburg böylece gelecek sezon da Bundesliga’da mücadele etmeye hak kazandı. Braunschweig ise ikinci ligde kaldı. Hakem Tobias Stieler’in 90+2 dakika sonra maçı bitiren düdüğü gelince sarı-Lacivertli Braunschweigli futbolcular yerlere serilerek büyük üzüntü yaşadılar. Braunschweig taraftarları sahaya girip olaylar çıkarttılar, atılan patlayıcı maddelerden bir güvenlik görevlisinin yaralanıp hastaneye götürüldüğü belirtildi.
KURTLAR SEVİNDİ
Her iki karşılaşmadan 1-0’lık tek gollü zaferlerle çıkan Wolfsburg’lu futbolcular ise teknik heyet ve yöneticiler ile maç sonrası birbirlerine sarılıp Bundesliga’da kalmanın coşkusunu yaşadılar. Karşılaşmayı Braunschweig Stadı’nda izleyen 5 bin Wolfsburg taraftarı ile sevinç gösterileri yapan futbolcuların mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Dieter Hecking ve Valerien Ismael’den sonra sezonda üçüncü antrenör olarak Wolfsburg’un başına geçtiği Şubat ayından itibaren takımın ligde kalmasında önemli pay sahibi olan Hollandalı Andries Jonker, “Allah’a şükürler olsun, biz hala Bundesliga’dayız. İki maçtada üstün olan bizdik. Lig’de kaldığımız için çok çok mutluyum. Futbolcularım iyi mücadele ederek haklı bir şekilde ligde kaldılar. Braunschweig adınada üzüldüm, zira biz kaybetseydik aynı durumda üzülen, yıkılan biz olacaktık” dedi.

Exit mobile version