Site icon DieHaber.Com

Wolfsburg'da Martin Schmidt dönemi

Almanya 1.Futbol Ligi Bundesliga’da sezonum ilk antrenör değişikliği yapıldı. Bundesliga takımlarından Türk Milli Yunus Mallı’nın formasını giydiği Wolfsburg’un yeni teknik direktörü İsviçreli Martin Schmidt oldu.
Takımla hemen çalışmaya başlayan Schmidt, Salı günü sahasındaki Bremen ve Cuma günkü Bayern Münih maçlarında Wolfsburg’un başarılı olması uğraşacak.Mainz’da 4-2-3-1 sistemli futbol oynatan Schmidt’in bu sistemle Wolfsburg’da takımı oynatacağı öne sürüldü.  Son olarak Mainz’ı çalıştırmıştı
Yeşil-beyazlı ‘Kurtlar ‘ lakaplı Wolfsburg kulübünden yapılan açıklamada, 50 yaşındaki Schmidt ile ile 2020 yılına kadar sürecek bir sözleşme imzalandığı belirtildi. Bundesliga’da son olarak Mainz 05’ü çalıştıran Martin Schmidt geçen sezon bitiminden iki gün sonra 22 Mayıs tarihinde görevine son verilmiş takımın başına 23 yaş altı U23 takımını çalıştıran Sandro Schwarz getirilmişti. Yaz döneminde Galatasaray yöneticilerininde Martin Schmidt’i takımın başına getirmek istemişti.

Gönderilme nedeni başarısızlık

Bundesliga’da 4 puanla 14. sırada yer alan Wolfsburg’da, Pazartesi günü sabah saatlerinde teknik direktör Andries Jonker’in başarısızlık nedeniyle görevine son verilmişti. Hollandalı çalıştırıcının yardımcıları Uwe Speidel ile Fredrik Ljungberg, analitik uzmanı Jan van Loo’da Jonker ile birlikte işlerine son verilerek gönderildi.
İngiltere’de 2014’ten beri Arsenal’ın  altyapı akademisini yöneten Jonker, 2012-2014 yıllarında da Wolfsburg’da antrenör olarak görev almıştı. Barcelona ve Bayern Münih’i çalıştırdığı dönemde Louis van Gaal’ın  asistanlığını da yapan Jonker, 2011’de Bavyera ekibi Bayern Münih’tede geçici olarak kısa bir dönem teknik direktörlük görevini üstlenmişti. İsa DEVEÇEKEN/ WOLFSBURG

Exit mobile version