Site icon DieHaber.Com

Vatanspor, Bezirksliga‘ya terfi maçı oynayacak

Nürnberg vatanspor

Ligin son maçında TSV Cadolzburg ile karşılaşan Vatanspor, mücadeleden 7-1 gibi farklı bir skorla galip ayrılarak sezonu ikinci sırada tamamladı.

Küme düşme mücadelesi veren rakibi karşısında, teknik direktör Michael Green önderliğinde baştan sona üstün bir mücadele sergileyen Vatanspor, karşılaşmanın üçüncü dakikasında Ismail Yüce ile 1-0 öne geçti. 13. dakikada Deniz Arıcı’nın golüyle farkı 2’ye çıkaran Vatanspor, 28. dakikada Petrit Gjonbalaj, 31. dakikada Volkan Akbulut ve 34. dakikada yeniden Ismail Yüce’nin golleriyle ilk yarıyı 5-0 önde tamamladı.

İkinci yarının başlarında tempo biraz düşen takımımız, 51. dakikada rakip takımdan Paul Dorn’un kafa golüne engel olamadı ve fark dörde indi. Yenilen golden sonra tekrar vites yükselten Vatanspor, 67. dakikada Jermaine Anderson ve 69. dakikada Joel Teukam Noumessi’nin golleriyle karşılaşmayı 7-1 galip bitirdi.

Kadro: Bechloul Memet – Mustafa Köseoğlu, Ahmad Antouz, Volkan Akbulut, Valmir Mjeshtri – Petrit Gjonbalaj, Necati Güler, Timotei Pintoiu (46. Celal Ünal) – Deniz Arıcı, Joel Teukam Noumessi (69. Safwene Bessad), Ismail Yüce (46. Jermaine Anderson)

Bu galibiyet sonrası Vatanspor, Kreisliga Nürnberg’i 65 puanla ikinci sırada tamamlayarak Bezirksliga’ya terfi maçlarında oynamaya hak kazandı. Terfi maçları Bavyera Futbol Federasyonu tarafından düzenlenmektedir. Federasyon, Mittelfranken bölgesindeki tüm Kreisliga’ları kapsayan bir play-off turnuvası organize etmekte ve buna göre bir kura çekimi yapmıştır. Bu kura çekimi sonucunda Nürnberg, Erlangen ve Neumarkt çevrelerini kapsayan altı ligin ikinci sırasında tamamlayan takımlar birbiriyle eşleşmiştir. Vatanspor Nürnberg’in rakibi SV Viktoria Weigenheim olmuştur. SV Viktoria Weigenheim, Kreisliga Frankenhöhe’yi ikinci sırada tamamlamıştır. SV Viktoria Weigenheim – Vatanspor Nürnberg karşılaşması, 18 Haziran Pazar günü oynanacaktır. Maç saati ve maçın oynanacağı stad ileriki günlerde federasyon tarafından belirlenecektir. Tek maç oynanacak. Eğer maç berabere biterse, maç uzatmalara hatta penaltılara kalacaktır. Maçın galibi önümüzdeki sezon Bezirksliga’da oynamaya hak kazanacak, kaybeden takım ise Kreisliga’da devam edecektir.

1989 yılında kurulan Vatanspor Nürnberg, 2019’da Kreisliga’ya çıkma başarısını göstermiştir. Vatanspor’da yönetim kurulu başkanlığını 2016 yılından beri Mücahit Gündoğdu yapmaktadır. İcra kurulunda ise başkan Mücahit Gündoğdu’nun yanında, asbaşkan Yusuf Yılmaz ve futbol şubesinden sorumlu Fatih Köseoğlu yer almaktadır. Kreisliga’daki üçüncü sezonunu oynayan Vatanspor, Bezirksliga’ya çıkarsa kulüp tarihinin en büyük başarısını elde etmiş olacaktır.

Başkan Mücahit Gündoğdu:

“Hem futbol takımımız, hem yönetim kurulumuz çok büyük bir azimle çalıştı. Bunun dışında bütün sezon boyunca camia olarak iyi kenetlendik. Gerçek bir aile olduk. Bezirksliga’ya çıkarak emeklerimizi taçlandırmak istiyoruz.”

Asbaşkan Yusuf Yılmaz:

“Teknik direktörümüz Michael Green çok enerjik ve çalışkan bir hoca. Takımımız kaliteli ve karakterli futbolculardan oluşuyor. Takımımıza güveniyoruz. Bundan iki sene önce de şampiyonluğa oynuyorduk ama Korona pandemisi yüzünden sezon yarıda kalmıştı ve Bezirksliga’ya çıkamamıştık. Bu sene inşallah başaracağız.”

Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Exit mobile version