Site icon DieHaber.Com

Tekvando’da Almanya’nın umudu Tahir Güleç

Tahir Güleç

Olimpiyatlara katılma ihtimali olan sporculara destek amacı ile Nürnberg’de yaşayan Çim Hokeyi Olimpiyat Şampiyonu Maximilian Müller tarafından kurulan (Golden Ring )  8-11 Nisan tarihleri arasında Bulgaristan’ın Sofya kentinde yapılacak Avrupa Tekvando Şampiyonası’na katılacak olan, Türk asıllı Alman Tekvandocu eski dünya şampiyonu Tahir Güleç’e kucak açtı. Tahir Güleç’in fotoğrafları Nürnberg’de çeşitli yerlere asıldı ve Tahir’in “ Benim şehrim, Benim sporum, Benim hedefim”  ile  Hedeflerim var, Hayallerim yok ” şeklinde Almanca sözlerine yer verildi.

DÜNYA VE ALMANYA ŞAMPİYONLUKLARI VAR

Alman Tekvando Milli Takım antrenörü amcası Özer Güleç’in yetiştirdiği  Tahir Güleç, Meksika Puebla’daki 2013 Dünya Şampiyonası’nda, finalde Meksikalı Rene Lizarraga Valenzuela’ya karşı 8:7’lik bir galibiyetle 80 kilograma kadar ağırlık sınıfında Dünya Şampiyonu olmuştu. İki yıl sonra Rusya’nın Chelyabinsk kentinde düzenlenen 2015 Dünya Şampiyonası’nda yarı finalde İranlı Mehdi Khodabakhshi’ye 6-8 yenilerek bronz madalya kazanmıştı.

Tahir Güleç, Avrupa şampiyonlukları yanı sıra 2009, 2011 ve 2013 yıllarında da çeşitli ağırlık sınıflarında Alman Tekvando Şampiyonu oldu. Tahir’in ablası Sümeyye Manz ile kardeşi Rabia Güleç’in de geçmişte dünya ve avrupa şampiyonlukları bulunuyor. Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Exit mobile version