Site icon DieHaber.Com

Şampiyon Mainz Aksu Diyar

Türkiye Cumhuriyeti Mainz Başkonsolosluğu himayesinde, Mainz Barbarosspor’un organizesinde bu yıl 14.’sü düzenlenen Türk Rhein-Main Salon Futbol Turnuvası’nın şampiyonu  Mainz Aksu Diyar oldu. Mainz Aksu Diyar finalde Giessen Türkiyemspor’u 5-1’lik skorla geçerek mutlu sona ulaştı.  
Mainz Aksu Diyar şampiyonluk kupası yanında 300 Euro, Giessen Türkiyemspor ise 200 Euro para ödülü aldı. 14 Türk takımının katılımıyla Mainz Mombach Am Grossen Sand Sporthalle salonunda gerçekleşen turnuvanın üçüncüsü ise Frankfurt Türkgücü’nü normal süresi 3-3 berabere biten karşılaşma sonundaki beşer penaltı atışlarında 4-3 yenen Mainz Türkgücü oldu. Üçüncü Mainz Türkgücü’ne ise  100 Euro para ödülü verildi.                                      

7’şerli 2 grupta kıyasıya mücadeleler              

A Grubu’nda Mainz Barbarosspor, Rüsselsheim Türkgücü, Wiesbaden Munzurspor, Darmstadt Türkgücü, Limburg Osmanlıspor 2, Frankfurt Türkgücü 1 ve Reichelsheim İnterspor mücadele ederken B Grubu ise Wiesbaden Karadenizspor, Giessen Türkiyemspor, Mainz Aksu Diyar, Mainz Türkgücü, Dietzenbach Türkgücü, Limburg Osmanlıdpor 1 ve Frankfurt Türkgücü 2 takımlarından oluştu. 7’şerli iki grupta yapılan mücadeleler sonunda ilk dörde kalan takımlar çeyrek finalde karşılaştılar. Mainz Türkgücü, Rüsselsheim Türkgücü’nü 3-2, Giessen Türkiyemspor, Wiesbaden Munzurspor’u 4-3, Frankfurt Türkgücü, Limburg Osmanlıspor’u 3-1, Mainz Aksu Diyar, Mainz Barbarosspor’u 2-0’’la geçerek yarı finale yükseldiler.                                                    

Final nefes kesti

Yarı finalde Frankfurt Türkgücü ile karşılaşan Mainz Aksu Diyar rakibini Mustafa Akman’ın attığı tek golle 1-0’lık skorla geçerek adını finale yazdırdı. Giessen Türkiyemspor  ise Mainz Türkgücü’nü Ürken Özen, Vural Koyuncu ve Muhammed Toklu’nun golleriyle 3-1 mağlup etti. Mainz’ın tek sayısını Kayhan Barut attı. Tek kırmızı kartın dahi gösterilmediği turnuvada genç oyuncular. yetenekleriyle öne çıktı.
Giessen Türkiyemspor ile Mainz Aksu Diyar arasında geçen final ise nefes kesti. Vural Koyuncu’nun attığı golle Giessen 1-0 öne geçtiği finalde Mainz Aksu Diyar’ın golcüsü Enis Alija’yı durduramayınca 3-1 geriye düştü. Aksu Diyar Stephan Metzler ve Rocco Mauma ile iki gol daha buldu ve 5-1 galip gelerek turnuvanın birincisi olarak şampiyon oldu .

Turnuvanın şampiyonu Mainz Aksu Diyar’a birincilik kupasını veren Mainz Konsolosu Sedat Turan , genç futbolculara turnuva boyunca gösterdikleri fairplay nedeniyle teşekkür etti. Konsolos Turan, ”Türk takımlarımızın sporun ahlakı içerisinde centilmence mücadele etmeleri sevindirdi, bizleri mutlu etti. Futbolcular birbirleriyle kaynaşıp yeni dostluklar edinmesine tanıklık etmek güzel” dedi. Turnuvada en iyi kaleci Frankfurt Türkücü kalecisi Turgut Erçin seçilirken, turnuvanın gol kralı ise 10 gol kaydeden Mainz Aksu Diyar’dan Enis Alija oldu. İsa DEVEÇEKEN / MAİNZ

Exit mobile version