Site icon DieHaber.Com

Şampiyon FC Wiesloch Türkspor

TÜRKİYE Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği 2018 Atatürk Kupası orta Almanya Şampiyonu Karlsruhe Başkonsolosluk birincisi FC Wiesloch oldu.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e bir dakikalık saygı duruşu ve hep birlikte söylenen İstiklal Marşı ile başlayan Frankfurt’ta yapılan bölge finali karşılaşmalarında Mainz Başkonsolosluğu Şampiyonu Barbarosspor’u Muhammed Güner, Kadir Bozbay ve Behçet Öztürk’ün (2) golleriyle 4-0, Frankfurt Şampiyonu Wiesbaden Türkspor’u Kadir Bozbay ve Muhammed Güner’in kaydettiği gollerle 2-0 mağlup eden FC Wiesloch turnuva birincisi olarak şampiyon oldu.

Frankfurt Başkonsolosluğu yönetiminde

Frankfurt Türkgücü Futbol Kulübü’nün ev sahipliğinde Frankfurt-Gallus Paul-Hindemith-Schule kapalı spor salonunda organize edilen şampiyonada Mainz Barbarosspor’u Berkan Uludağ ve Furkan Karaahmet’in golleriyle 2-0 yenen Wiesbaden Türkspor ikinci oldu. İki maçınıda kaybeden Mainz Barbarosspor ise üçüncü oldu.
Türk futbol hakemleri Ayhan Ütüler ve Erol Yılmaz’ın başarılı yönetimleriyle centilmence geçen müsabakalarda Wiesloch Türkspor ile Wiesbaden Türkspor arasındaki günün son maçında bitime 10 saniye kala bir Wiesbadenli futbolcunun rakibine kasti tekme atması salonda bir anda kargaşalık yaşandı. Büyük üzüntü veren olay sonrası Wiesbaden Türkspor yöneticisi kargaşalığa neden olan futbolcunun lisansını yırtıp takımdan uzaklaştırıldığını açıkladı.
Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı ve Mainz Başkonsolosu Sibel Müderrisoğlu ile üç konsolosluk bölgesinden konsoloslar, ataşeler ve konsolosluk görevlilerinde izlediği karşılaşmalarda FC Wiesloch şampiyonluk kupası ve belgesini Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı’nın elinden alarak salonda büyük bir coşkuyla birinciliğini kutladı.

Hessen Atatürkçü Düşünce Derneği Onursal Başkanı Mahmut Telli şampiyonanın ikincisi olan Wiesbaden Türkspor’a kupasını takdim ederken Mainz Başkonsolosluğu’ndan Konsolos Sedat Turan lig maçları nedeniyle salondan erken ayrılan Mainz Barbarosspor’un üçüncülük kupasını Hessen Eyaleti Hıristiyan Demokrat Parti Milletvekli İsmail Tipi’nin elinden aldı.

FC Wiesloch 2018 Haziran ayında Berlin’de düzenlenmesi planlanan büyük finalde Orta Almanya Şampiyonu olarak katılmaya hak kazandı. Karlsruhe FC Wiesloch: Behçet Öztürk, Kadir Bozbay, Ali El-Dor, Alperen Koptur, Muhammed Güner, Mert Özden, Berkhan Bulut Wiesbaden Türkspor: Burhan Kaya, Furkan Karaahmet, Atakan Küdük, Ali Bektaş, Ahmet Tuğra Akdemir, Burak Bektaş, Tufan Battal, Berkan Uludağ Mainz Barbarosspor: Tayyip Sayımoğlu, Muhammed Bayhan, Bedirhan Coşkunsu, Murat Karabulut, Muhammed Taha Kocaoğlu, Muhammed Sevinç, Aslan Temel, Oruç Çoban, Fatih Karabulut. İsa DEVEÇEKEN/ FRANKFURT

Exit mobile version