Site icon DieHaber.Com

Ömer'den eski takımı Leverkusen'e eleştiri

26 kez Türkiye A milli formasını taşıyan Ömer Toprak 12 milyon Euro’ya transfer olduğu Borussia Dortmund’a övgüler yağdırıp ”Borussia Dortmund her yönüyle Bayer Leverkusen’den daha iyi bir takım” yorumunu yaparak eski takımını eleştiri yağmuruna tuttu.

Ömer 154 maça çıktı

Son yılda Leverkusen’de takımda direk oynayıp 154 maça çıkmasına rağmen bir çok olayların kendisini yıprattığını vurgulayan Ömer Toprak, “Dortmund’u kendimi hem futbolcu hemde kişiliğimi daha geliştirebileceğim takım olarak gördüğüm için seçtim” dedi.
Almanya’nın haftalık Spor dergisi Kicker’e konuşan Ömer Toprak , ”Dortmund’un tüm defans oyuncuları çok iyi. Her sene, iyi oyuncular ile kurulu zirveye oynayan bir takım olduğunu görebiliyorsunuz. Ama ben olabildiğince çok oynamak istiyorum. Dortmund’da her şey, Leverkusen’e göre çok daha iyi durumda. Ayrıca milli takımdan tanıdığım Nuri Şahin ile aynı takında oynamak istedim” diye konuştu.
Leverkusen’de takım kaptanlığını üstlenmiş ve yeri garanti olmasına rağmen Borussia Dortmund defansında Marc Bartra ve Sokratis ile forma mücadelesine girecek olan Ömer Toprak, ”Bence, Dortmund’u çok iyi bir sezon bekliyor. Beni takımın eski teknik direktörü Thomas Tuchel istemişti ama Peter Bosz da hiç fena değil. Ayrıca ben takım için geldim antrenör için değil” şeklinde konuştu.
2016 yazında Ömer Toprak’ı kadrosuna katmak isteyen Dortmund 22 milyon Euro teklif etmiş, fakat Leverkusen 26 milyon’dan aşağı inmeyince transfer gerçekleşmemişti. Bu sezon ise sözleşmesi biten Ömer Toprak, sözleşmede yazılı 12 milyon Euro karşılığında serbest kalıp Dortmund’a gitti. İsa DEVEÇEKEN/ DORTMUND
 

Exit mobile version