Site icon DieHaber.Com

Okocha “Frankfurt’un Efsanesi” oldu

Türkiye Süper Ligi’nde Fenerbahçe formasıda giyerek bir çok başarılara imza atan Nijeryalı Jay-Jay Okocha, Frankfurt Belediyesi tarafından Frankfurt’un Efsanesi ödülü verildi.

Ödülü Feldmann verdi

Frankfurt Pazartesi Toplumu Derneği’nin kent için başarılı çalışmalar yapan kişi ve kurumlara verdiği Frankfurt’un Efsanesi ödülü Frankfurt Anakent Belediye Başkanı Peter Feldmann tarafından takdim edildi. Kendisi ödül töreninde hazır bulunamayan Okocha’nın ödülü Nijerya Büyükelçisine verildi.
Eintracht Frankfurt formasını 1992-1996 yılları arasında Bundesliga’da giyen Okocha,  Alman Bundesliga’da 90 maçta 18 gol kaydetmişti. Frankfurt’tan 1996 yılında transfer olduğu Fenerbahçe formasını ise 63 kez giyerek 39 gol kaydeden Okocha Türk vatandaşlığına geçerek Muhammed Yavuz adını da almıştı.
Okocha, 72 kez giydiği Nijerya Milli formasıyla 1998 Dünya Kupası’nda en şovmen futbolcu seçilmişti. 1998’de 16,5 milyon dolara Fenerbahçe’den Fransa’nın Paris St.Germain takımına transfer olan Okocha daha sonra İngiltere’de Bolton ve Hull City takımlarında da oynandıktan sonra futbola veda ederek Nijerya’ya dönmüştü. İsa DEVEÇEKEN/ FRANKFURT

Exit mobile version