Site icon DieHaber.Com

Nürnberg’den Paris Olimpiyatları’na Uzanan Başarı Hikayesi

Özer Güleç

Burkina Faso’nun parlayan yıldızı, Dakar, Senegal’de düzenlenen 2024 Afrika Elemeleri’nde gösterdiği üstün performansla 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı kazandı. 10 Şubat 2024’te gerçekleşen müsabakalarda Faslı rakibini mağlup eden Sawadogo, finale yükselerek olimpiyat vizesini cebine koydu.

Burkina Faso Berlin Büyükelçisi, bu önemli başarıdan dolayı hem Özer Güleç’i hem de Faysal Sawadogo’yu Nürnberg’de ziyaret ederek tebrik etti. Sawadogo, Paris’te düzenlenecek Olimpiyat Oyunları’nda hem ülkesini hem de Özer Tekvando Okulu’nu temsil etme fırsatı bulacak.

22 Eylül 1996 doğumlu olan Sawadogo, Grenoble Alpes Üniversitesi’nden Ekonomi ve Yönetim alanında mezun. Sportif başarılarının yanı sıra akademik kariyeriyle de dikkat çeken genç sporcu, daha önce 2017’de Burkina Spor Gazetecileri Derneği tarafından Yılın Sporcusu seçilmiş, 2019 Afrika Oyunları’nda bronz ve 2020 Avrupa Kulüpler Şampiyonası’nda bronz madalya kazanmıştı.

Özer Güleç’in liderliğindeki ekip, Sawadogo’nun 2020 Yaz Olimpiyatları’nda Taekwondo Erkekler 80 kg kategorisinde yarışma hakkı kazanmasına ve son olarak 2023 Afrika Taekwondo Şampiyonası’nda altın madalya elde etmesine katkıda bulundu. Güleç, 1992 yılında başladığı antrenörlük kariyerinde 2004 ve 2009’da Bavyera ve Almanya milli takımlarının antrenörlüğünü üstlenmiş, 7. dan seviyesine ulaşmış ve birçok dünya ve Avrupa şampiyonu yetiştirmiştir.

Özer Güleç ve öğrencisi Faysal Sawadogo’nun bu başarısı, sporseverler tarafından büyük gurur ve coşkuyla karşılandı. 2024 Paris Olimpiyatları’nda madalya kazanma hedefiyle yola çıkan ikili, Nürnberg’den tüm dünyaya uzanan bir başarı hikayesinin kahramanları oldu. Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Exit mobile version