Site icon DieHaber.Com

Nürnberg Vatanspor Bezirksliga’da

Nürnberg Vatanspor

Tek maç eleme usulüyle oynanan Play-off karşılaşması, 35 kilometre uzaklıktaki Dietenhofen kasabasında gerçekleşti. 1.250 seyirci önünde oynanan maçta, her iki takım da sadece birbirleriyle değil, aynı zamanda sıcak hava koşullarıyla da mücadele etmek zorunda kaldı. 21. dakikada Türk ekibi orta sahada top kaybedince, SV Viktoria Weigenheim hızlı bir atağa çıkarak Michael Stark’ın golüyle 1-0 öne geçti. Golü yedikten sonra toparlanması biraz zaman alan Vatanspor, ilk yarının sonlarına doğru rakip kaleye tehlikeli gelmeye başladı. 44. dakikada Petrit’in güzel pasını gole çeviren Joel’in aksiyonu yardımcı hakemin ofsayt bayrağına takıldı, ancak Vatanspor rakip kaleyi tehdit etmeye devam etti. İlk yarının uzatma dakikalarında ise Ismail ile ver-kaça giren Joel, bu kez ofsayt bayrağına takılmadan kaleciyle karşı karşıya kalarak skoru dengeledi: 1-1.

İkinci yarıya moralli başlayan Vatanspor, üstün futbolunu sürdürdü ve özellikle duran toplarla rakip kaleye giderek tehdit oluşturmaya devam etti. 60. dakikada Celal’e yapılan faul sonucu kazanılan serbest vuruşta, Necati’nin 25 metreden attığı harika golle takımı 2-1 öne geçirdi. Weigenheim mağlubiyete direnmeye çalışsa da Vatanspor’un tehlikeli forvetlerine çözüm bulmakta zorlandı. Vatanspor, 80. dakikada Ismail ile üçüncü gol şansını direğe takıldı. Maçın son dakikalarında Weigenheim, golcü Michael Stark’la kaleye tehlikeli gelmeye çalıştı, ancak kaleci Behlül’ün kurtarışı beraberliği engelledi ve karşılaşma 2-1 Vatanspor’un galibiyetiyle sona erdi.

Vatanspor’un bu galibiyeti, kulüp tarihinin en büyük başarısı olurken, Nürnberg ve çevresindeki Türk takımları arasında en üst ligde oynayan takım oldu. Vatanspor, 1989 yılında kurulmuş olup 2019’da Kreisliga’ya yükselme başarısı göstermiştir. Kulüp başkanlığını Mücahit Gündoğdu, icra kurulunda ise başkanın yanı sıra Asbaşkan Yusuf Yılmaz ve futbol şubesinden sorumlu Fatih Köseoğlu yer almaktadır.

Asbaşkan Yusuf Yılmaz, “İnanılmaz büyük bir emek verdik. Bu emeğin karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hocamız Michael Green’e, takımımıza ve yönetim kurulu üyelerimize sonsuz teşekkür ediyorum” derken, Başkan Mücahit Gündoğdu ise “Uzun yıllardır Vatanspor’u daha ileri taşımak için mücadele ettik. Bu başarı bize büyük mutluluk veriyor. Ancak geriye yaslanmak yok, Bezirksliga için iddialı bir takım kurma hedefimiz var” şeklinde konuştu. Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Exit mobile version