Site icon DieHaber.Com

Nürnberg Plarrer Meydanı’nda Erik Dalı oynanacak

Kadınlar Voleybol Şampiyonası

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası‘nda kadın voleybolcularımız büyük bir başarıya imza atarken, gözler Sırbistan ile oynayacağımız final maçına çevrildi. Pazar günü Türkiye saati ile 21.45‘te oynanacak final maçı, TRT Spor Yıldız‘dan canlı olarak yayınlanacak.

Finalin ardından şampiyon olursak, Türk kadınları Nürnberg’ün ünlü Plarrer Meydanı‘nda “Erik Dalı” oynayacaklar.

50 YILDIR KADIN HAKLARINI SAVUNUYOR

Bu konuyla ilgili olarak bilgi veren, 50 yıldır kadın hakları alanında çalışan, Kuzey Bavyera Türk-Alman Kadınlar Kulübü‘nün kurucusu ve onursal başkanı olan Gülseren Suzan Menzel, kadın göçmen ve işçi olarak özellikle evrensel hak ve hukuku savunduklarını ve bu nedenle çeşitli ödüller aldıklarını belirtti. Menzel, konu hakkında şunları söyledi:

ERİK DALI OLMADAN OLMAZ

“Final maçı Almanya saati ile 20.45‘te başlayacak. Bu maçın ardından şampiyon olursak, tüm kadınlar olarak geç saatlere rağmen Nürnberg Plarrer Meydanı‘nda bir araya gelip “Erik Dalı” oynayarak şampiyonluğumuzu kutlayacağız. Tüm bayanları bu kutlamaya davet ediyorum.” Bilindiği gibi kadın voleybolcularımız, galibiyetlerin ardından hep birlikte Erik Dalı oynayarak sevinçlerini paylaşmışlardı.” Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Exit mobile version