Site icon DieHaber.Com

Nürnberg Belediyesi Başarılı Sporcuları Onurlandırdı

Tekvando Özer Kulübü

Prestijli bu ödüle layık görülebilmek için, Nürnberg şehrindeki spor kulüplerinden birine üye olarak herhangi bir spor branşında üst düzey başarılar elde etmek gerekiyor.

32 yıldır Almanya’nın Nürnberg şehrinde faaliyet gösteren Tekvando Özer Kulübü sporcuları, bu yılki törende dikkat çekici başarılarıyla öne çıktı. 2023 yılı Olimpik Taekwondo dalındaki performansları değerlendirilerek, erkeklerde üç ödülün ikisi ve kadınlarda dört ödülün üçü Tekvando Özer sporcularına verildi. Faysal Sawadogo’nun Afrika Şampiyonluğu, Dünya Şampiyonası ve Grand Prix’deki başarıları; Chris Papathanasiou ve Wend-Nongdo Yanna’nın Almanya Şampiyonası’ndaki performansları; Alema Hadzic’in ise Almanya Şampiyonası ve Dünya Üniversite Oyunları’ndaki başarısı ödüllendirildi.

Geceye damgasını vuran Anna-Lena Frömming, 140’tan fazla sporcunun arasından sıyrılarak Yılın En İyi Sporcusu ödülüne layık görüldü. Anna-Lena’nın sezon yoğunluğu nedeniyle törene katılamaması üzerine ödülü, Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König tarafından Tekvando Özer Yönetim Kurulu Başkanı Alfred Castano Manias’a verildi. Castano, sahnede Anna-Lena adına yaptığı konuşmada, sporcunun kariyerindeki zorluklara ve 2016 Rio Olimpiyatları’ndaki hakem hatası nedeniyle yaşadığı hayal kırıklığına değindi. Anna-Lena’nın azmi ve inancının zaferini ve genç sporcular için örnek teşkil eden kariyerini vurgulayarak salondan büyük alkış aldı.

Taekwondo Özer Spor Kulübü’nün kurucusu ve başantrenörü Özer Güleç, sporcuların elde ettiği başarıları kutladı ve olimpiyat oyunlarında madalya kazanma hedefiyle çalışmalarına devam etme konusunda hırsını dile getirdi. Özer Güleç, sporcuları başarılarından dolayı tebrik ederek, duraksamadan yola devam etmelerinin önemini vurguladı. Kulüp, Faysal Sawadogo ile birlikte bu yaz Paris’te düzenlenecek Olimpiyat Oyunları’nda yer alma hakkını kazandı. Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Exit mobile version