Site icon DieHaber.Com

Nuri Şahin eski takımına karşı

ALMANYA Bundesliga’da 15. hafta karşılaşmaları heyecanlı maçlara sahne olacak. Lider Borussia Dortmund haftayı evinde Werder Bremen ile oynayacağı karşılaşma ile kapatacak. 15 Aralık Cumartesi saat 18:30’daki bu karşılaşma Türk Milli futbolcu Nuri Şahin için bir başka maç olacak. Bundesliga’da SV Werder Bremen forması giyen Nuri Şahin bu hafta ilk kez futbola başlayıp yıllarca formasını giydiği Borussia Dortmund’a karşı oynayacak.
36 puanla ikinci Mönchengladbach’tan 7 puan önde liderlik koltuğunda açık ara farkla oturan Dortmund’da bir başka Türk milli futbolcu Ömer Toprak kadroda. Gözler iki Türk Milli futbolcunun mücadelesine olacak.

Cuma günü Nürnberg-Wolfsburg

Bundesliga’nın 15.haftası 14 Aralık 2018 Cuma akşamı saat 20:30’da Nürnberg -Wolfsburg karşılaşmasıyla start alacak. Wolfsburg’da Yunus Mallı Teknik Direktör Bruno Labbadia’dan forma şansı bekliyor.

Cumartesi saat 15:30’da

Bundesliga‘da  15 Aralık Cumartesi günü Saat 15:30‘da 5 karşılaşma start alacak. Bundesliga’ ın 3 bin 330 nüfuslu köy ekibi 1899 Hoffenheim Alman Milli Kerem Demirbay’lı kadrosuyla 29 puanlı lig ikincisi Borussia Mönchengladbach’ı konuk edecek. Sinsheim ‘da 30 bin 150 biletli Wirsol Rhein-Neckar Arena’daki karşılaşma da nefesler tutulacak. 22 puanla ligde 7.’inci sırada yer alan köy ekibinde hedef galip gelerek üst sıralara yerleşmek. Bayern Münih ise haftayı Hannover 96 deplasmanında geçirecek.Hırvat Teknik Direktör Niko Kovac yönetimindeki Bayern mutfak galip gelmek zorunda. Zira  27 puanla lider Dortmund’un 9 puan arkasında ligde üçüncü sırada yer alan Bayern’de sular durulmuyor, taraflarlar üzgün ve  şaşkın. Ayrıca Şampiyonlar Ligi’nde 3-2 önde olduğu Ajax deplasmanında 90+5’te gelen beraberlik golü moralleri bozdu.

Stuttgart – Hertha Berlin

Stuttgart evinde Başkent ekibi Hertha Berlin’i konuk edecek . Sezona kötü başlayan ve 11 puanla 16.sırada yer alan Stuttgart’ın mutlak puanlara ihtiyacı var ve sakatlığı nedeniyle ameliyat olan genç yıldızı Berkay Özcan’dan mahrum sahaya çıkacak. Hertha ise 23 puanla 6.sırada şimdilik çok rahat. 13 puanla 14.sırada yer alan Augsburg ise sahasında 14 puanla 13.sırada yet alan Schalke 04’yi ağırlayacak. Schalke’de genç Türk futbolcuları Suat Serdar ile Ahmet Kutucu umut beslenen yıldızları.

Fortuna Kaan Ayhan ve Aymen Barkok ile

Sezonda istediği sonuçları alamayan ve 9 puanla sonuncu sırada yer alan Fortuna Düsseldorf seyircisi önünde Freiburg ile oynayacak. Düsseldorf’ta Türk Milli libero Kaan Ayhan ile genç yıldız Aymen Barkök kadroda. Kenan Karaman yedekler arasında şans beklerken diğer Türk gençleri Gökhan Gül ile Taylan Duman ise maç kadrosuna alınmadılar.

Pazar günü iki karşılaşma

Almanya Bundesliga’nın 15. Haftası 16 Aralık Pazar günü RB Leipzig-Mainz 05 ( saat 15:30) ve Eintracht Frankfurt- Bayer Leverkusen (Saat  18:00) karşılaşmalarıyla tamamlanacak. Leipzig’da Atınç Nukan sakatlığı nedeniyle kadroda yer alamayacak . Mainz’da Levin Öztunalı yedekler arasında. Frankfurt’ta genç yıldızı Şahverdi Çetin yedek beklerken, Leverkusen’de ise Avusturya A Milli Ramazan Özcan yedek kaleci.
Exit mobile version