Site icon DieHaber.Com

Leon Goretzka, Bayern Münih’e gidiyor

Almanya Bundesliga ekibi Schalke 04 forma giyen Alman Milli Takımı’nın gözde futbolcularından Leon Goretzka futbol yaşamını yeni sezonda Bayern Münih’te sürdürecek.

22 yaşında

Schalke 04 ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan 22 yaşındaki orta saha oyuncusu Goretzka Bayern Münih ile anlaştı. Yeni yılla birlikte ön protokole imza atacak olan oyuncunun transferi için Bayern Münih bonservis ücreti ödemeyecek.
2018/19 sezonundan itibaren rekortmen şampiyon Bayern Münih forması giyecek olan milli oyuncu için İspanya’dan Barcelona ile İngiliz Liverpool takımları da transfer için teklifte bulunmuşlardı. Almanya’da Bochum takımının alt yapısında yetişen 1.89 metre boyundaki Goretzka 2013 yılında 3,25 milyon Euro bonservis bedeliyle beş yıllığına Schalke 04’e transfer olmuştu.
Schalke 04 Alman milli takımında oynayan futbolcusu için yılda 10 milyon Euro teklif etmiş, piyasa da 40 Milyon Euro değer biçilen Goretzka ise Bayern Münih’e gideceğini vurgulayıp sözleşmeye imza atmamıştı. Schalke formasını bu sezon 11’i Bundesliga ve 1’i Almanya Kupası olmak üzere 862 dakika giyen Leon Goretzka 1’i kupada olmak üzere 5 gol kaydetti. İsa DEVEÇEKEN/ FRANKFURT

Exit mobile version