Site icon DieHaber.Com

Kerem Demirbay 14 dakika oynadı

Bröndby Stadı’ndaki Danimarka -Almanya arasında 1-1 sona eren özel maçta 23 yaşındaki Kerem Demirbay son 14 dakika Leon Goretzka’nın yerine forma giyerek ilk kez Alman milli oldu.

Kerem Demirbay 10 numarayı giydi

Oyunda 10 numaralı formayı giyerek başarılı performans gösteren Kerem, Almanya’nın attığı beraberlik golünün asisleri arasında yer alarak göz doldurdu. 88’da Kerem’in şık ortası takım arkadaşı Lars Stindl’in ayağına çarpıp havalandı. Topu önünde bulan Joshua Kimmich rövaşata ile topu filelere yolllayıp 1-1 beraberliği sağladı.
Türk genç millilerde oynamıştı
Türkiye’nin 19, 20 ve 21 yaş altı milli takımlarında forma giyen Kerem Demirbay, 2015 Avrupa Şampiyonası’nda ise Almanya 21 Yaş Altı Milli Takımı’nın kadrosunda yer almıştı. Almanya Bundesliga’da Borussia Dortmund’un altyapısında yetişen genç oyuncu, 2013’te transfer olduğu Hamburg’da forma şansı bulamayınca ikinci lig takımları Kaiserslautern ve Fortuna Düsseldorf’ta kiralık olarak oynamıştı. Bu sezon başında Hoffenheim’a transfer edilen Kerem, 28 maçta 6 gol ve 9 asistlik performans sergiledi. Danimarka’nın İsveç’in Göteborg kentinde 1992 Avrupa Futbol Şampiyonası finalinde karşılaştığı ve 2-0 kazandığı Almanya ile kupanın 25. yılı anısına yaptığı özel maç 1-1 sona erdi. Maçta Danimarka 18. dakikada Christian Eriksen’in golüyle 1-0 öne geçmişti. Karşılaşmada ayrıca aslen Burdur-Dinar’lı bir gurbetçi ailenin çoçuğu olan Emre Can da 59. dakikadan itibaren Sebastian Almanya formasını ikinci kez giydi.
İsa DEVEÇEKEN/ FRANKFURT

Exit mobile version