Site icon DieHaber.Com

Halil Altıntop Slavia Prag'da

Augsburg Kulübü tecrübeli futbolcunun 30 Haziran 2017’de sona erecek sözleşmesini yenilemeyeceğini açıklamıştı. 34 yaşındaki golcü futbolcu, kulübü ile son kez masaya otumuş ancak bir anlaşma sağlayamayınca kendisine transfer teklifi yapan Prag ile sözleşme imzaladı.

Halil Altıntop 115 kez Bundesliga çıktı

2013’te Türkiye Süper Ligi’nde Trabzonspor’dan 2013 yılında Augsburg’a transfer edilen Halil Altıntop, 115’i Bundesliga’da olmak üzere kupada ve Avrupa’da oynadığı 128 maçta 22 gol attı.
38’i A milli olmak üzere 51 kez Türk milli formasınıda taşıyan Halil Altıntop Augsburg’da çok iyi bir dört yıl geçirdiğini ifade ederek, sportif alanda taraftarlarla birlikte çok şey başardıklarını söyledi. Çok mutlu olmasına rağmen “Augsburg’dan ayrılmayı gerekli gördüm” diyen 34 yaşındaki futbolcu, yeni görevler almak ve gençlere yer açmak için istedim. Prag’da sözleşmem sonunda futbolu bırakacağım” diye konuştu.
Augsburg menajeri Stefan Reuter ise “Halil’i gelecek sezon da Augsburg formasıyla görmek isterdik ama kararını saygıyla karşılıyoruz. Yeni takımı Prag’da kendisine başarılar dileriz” yorumunu yaptı. FC Kaiserslautern’de Bundesliga’ya start veren Halil Altıntop 1. FC Schalke 04 ve  Eintracht Frankfurt takımlarında da forma giydi.
İsa DEVEÇEKEN/ AUGSBURG
Exit mobile version