Site icon DieHaber.Com

Güz Şampiyonu Bayern Münih sonuncu Köln’e karşı

Almanya Bundesliga’da ilk yarının bitimine iki hafta kala Güz Şampiyonluğu’nu ilan eden Bayern Münih bu hafta lig sonuncusu FC Köln’ü ağırlayacak.
Almanya 1. Futbol Ligi’nin 16. haftası  hafta arasında Salı ve Çarşamba akşamları oynanacak. 35 puanla en yakın rakibi Leipzig ile arasında 8 puan fark bulunan Bayern Münih sahasında FC Köln’ü geçip farkı açmak hedefinde. Hafta sonunda 3-0 öne geçtiği karşılaşmayı 4-3 mağlup olarak morali bozuk olan Köln ikinci lig planı yapmaya başladı.

Salı akşamı 4 maç

Bundesliga’da 12 Aralık Salı akşamı 4 karşılaşma yapılacak. Saat 18:30’da (MEZ) start alacak karşılaşmada Yunus Mallı’lı ‘Kurtlar’ lakaplı Wolfsburg evinde lig ikincisi RB Leipzig ile mücadele edecek. Saat 20:30’da ise üç karşılaşma oynanacak. Son haftayı üç puanla kapayıp 15 puana yükselen Freiburg evinde Borussia Mönchengladbach’ı ağırlayacak.
Deniz Aytekin’in yöneteceği karşılaşmada Freiburg’da Türk Milli futbolcumuz Çağlar Söyüncü forma şansı bekliyor. Ligde oynadığı futbol ve topladığı 22 puanla sezonun sürpriz takımı Eintracht Frankfurt, Hamburg deplasmanından puanla dönmek planı yapıyor. Haftanın en ilginç karşılaşması ise Mainz 05- Borussia Dortmund arasında oynanacak.
Sezon başında göreve getirilen Peter Bozs ile yollarını geçtiğimiz günlerde ayrıran Borussia Dortmund’da yeni teknik direktör geçtiğimiz hafta FC Köln’deki görevine son verilen 51 yaşındaki Avusturyalı Peter Stöger oldu. ile sezon sonuna kadar anlaşmaya vardı. Mainz’da Levin Öztunalı ile Suat Serdar, Dortmund’da ise Nuri Şahin ile Ömer Toprak’ın forma giymeleri bekleniyor.

Bayern Münih farkı açmak istiyor

13 Aralık Çarşamba akşamı 5 karşılaşma yapılacak . Saat 18.30’da 1899 Hoffenheim ile Stuttgart kadın hakem Bibiane Steinhaus’un yöneteceği komşu derbisinde karşı karşıya gelecekler. Ev sahibi 3 bin 330 nüfuslu köy ekibi Hoffenheim’da 24 yaşındaki Alman Milli Kerem Demirbay, Stuttgart’ta ise 19 yaşındaki Türk genci Berkay Özcan takımlarının umut besledikleri futbolcular. Saat 20.30’da ise dört karşılaşma oynanacak.
Bayern Münih Allianz Arena’daki seyircisi önünde favorisi olduğu Köln karşısında farka gitmek istiyor. Ligd henüz galibiyet sevinci yaşayamayan Köln’de Türk genci Salih Özcan forma giyecek. Tabela da orta sıralarda yer alan iki ekibin Başkent Berlin’de yapacakları karşılaşma da nefesler tutulacak. Sinan Kurt’lu Hertha Berlin (12.) evinde Kenan Karaman’lı Hannover 96 (10.) ile karşılaşacak . Schalke 04 ise evinde son haftaların formda ekibi Augsburg ile kıyasıya mücadele edecek. Bayer Leverkusen ise sahasında Werder Bremen’i konuk edecek.   
İsa DEVEÇEKEN/ FRANKFURT

Exit mobile version