Site icon DieHaber.Com

Eda Tunç ile gururlandık

Tekvando Kulübünün merkezinin bulunduğu İngelheim am Rhein Kenti’nde düzenlenen törende siyah kuşak sahibi Eda , 2018 yılında başarılı olan sporcular arasında yer alan tek Türk kızı olarak gururlandırdı.

Bölgedeki başarılı sporcuların üstün başarı plaketi ile ödüllendirildiği törende Mainz- Bingen Kaymakam Dorothea Schaefer’in elinden üstün başarı onur belgesini alan 14 yaşındaki Eda Tunç, ”iki yıl önce Almanya üçüncüsü olmuştum. Başarımı gelecekte sürdürmek için antrenörlerimin planı doğrultusunda çok çalışıyorum. En büyük destekçim yıllarca tekvando yapan, bir çok Eyalet ve Almanya şampiyonlukları olan babam Taner Tunç . Hedefimde Avrupa ve Dünya Şampiyonlukları var. Önceliğim arasında ayrıca iyi bir eğitim almak için okulda öğrenimi tamamlamak var” dedi.

Tekvando’da bir çok Eyalet ve Almanya şampiyonlukları olan Ablası Ceyda Tunç’a özenerek 9 yıl önce 5 yaşında başlayan Eda Tunç, Rheinland-Pfalz Eyaleti kadrosunda da yer alıyor.

2018 yılı Lux Open’da ikinci olan Ceyda, aynı yıl içinde Saarland Open ve Hessen Eyaleti Şampiyonlukları yanında Euregio Kupası’nı da kazandı.  Sakatlık nedeniyle 2017 yılında 9 ay spordan ayrı kalan Eda Tunç, Magdeburg Kenti’nde yapılan 2018 yılı Almanya Şampiyonası’nda final grubunda Emma Nagel, Ameline Christine Hast ve Ela İbra Subasi’yi açık puan farklarıyla mağlup ederek şampiyon olmuştu. İsa DEVEÇEKEN/ İNGELHEİM

Exit mobile version