Site icon DieHaber.Com

Dortmund Tuchel'i gönderdi

ALMANYA DFB Kupası galibi, Bundesliga’nın 2016/17 sezonu üçüncüsü Borussia Dortmund, teknik direktör Thomas Tuchel’le yollarını ayırdı. Adı Galatasaray ile de anılan Thomas Tuchel’in yerine İsviçre’li Lucien Favre’in getirileceği ifade ediliyor.

Son olarak Nizza’yı çalıştırdı

Favre, Almanya’da Hertha Berlin ve Borussia Mönchengladbach ve son olarak bu sezon Fransa’da OGC Nizza takımını çalıştırmıştı. Thomas Tuchel’in teknik direktörlüğü döneminde sahasında oynadığı hiçbir lig maçında yenilmeyen Dortmund, geçen sezon lig ikinciliği, bu sezon ise Bayern Münih ve RB Leipzig’in ardından üçüncü olmuştu.
Başkan Hans Joachim Watzke, sportif direktör Micheal Zorc ve menajeri Olaf Meinking ile beraber masaya oturan Tuchel’in görevine anlaşmalı olarak son verildi . İki yıl önce Dortmund’la üç yıllık sözleşme imzalayan 2018 yılına kadar sözleşmesi bulunan ve maç başına 2,09 puan ortalamasıyla Dortmund’un en başarılı antrenörü olan Tuchel’in bu ayrılıktan yaklaşık 2 milyon 900 bin euro tazminat alacağı tahmin ediliyor. Dortmund’da büyük başarılar elde eden Tuchel’in takımla anlaşamaması nedeniyle gönderildiği belirtiliyor.
Tuchel, “Ne yazık . Dortmund’ta görevim sona erdi. Oysa bir yıl daha olan sözleşmemi sürdürmek, çalışmak isterdim” açıklaması dikkat çekti. 29 Ağustos’ta 44 yaşına girecek olan Tuchel, Stuttgarter Kickers’de ikinci lig ve SSV Ulm ‘da 3. Lig’de forma giydi. 1998’de yaşadığı bir kıkırdak sakatlığının iyileşmemesi üzerine futbolu bırakmak zorunda kalan Tuchel, 2007 yılında Augsburg 2’de deneyim yaptıktan sonra 2008 yılında genç takımda antrenör olarak başladığı Mainz 05’te daha sonra 2009/2010 sezonunda Jürgen Kloop’un yerine teknik direktör oldu. Takımının 3 kez Avrupa Ligi’ne katılmasını sağlayan Tuchel , bir yıl sözleşmesi olmasına rağmen Mainz 05’ten ayrılıp 2015/16 sezonunda B. Dortmund’un başına geçmişti.
İsa DEVEÇEKEN/ DORTMUND

Exit mobile version