Site icon DieHaber.Com

Dembele'nin yerine Yarmolenko

Golcüsü 20 yaşındaki Fransız Milli Ousmane Dembele’yi 148 Milyon Euro karşılığında İspanyol devi FC Barcelona’ya satan Borussia Dortmund, bu boşluğu Dinamo Kiew’in golcüsü Andriy Yarmolenko’yu ile doldurdu.

Dembele’yi vermiyorlardı

2020 yılına kadar Kiew ile sözleşmesi bulunan 27 yaşındaki Ukrayna milli futbolcu Yarmolenko için Dortmund 30 milyon Euro transfer bedeli ödedi. Borussia Dortmund’un 1.87 metre boyundaki forvet oyuncusu Yarmolenko’yu 2015 ve 2016 sezon başlarında da transfer etmek için girişimler yaptığı, Kiew’in golcü futbolcusunu vermek istemediği için transferin iki kez gerçekleşemediği öğrenildi.
Kiew formasıyla 339 maçta 137 gol atan Yarmolenko 9 yıldan beri formasını giydiği Ukrayna Milli Takımı’nda ise 69 milli maçta 29 gol kaydetti. Brezilyalı yıldızı  Neymar’ı 222 milyon Euro’ya (924 milyon TL) Fransa’nın Paris Saint Germain takımına gönderen Barcelona, Borussia Dortmund’da geçen sezon harika bir performans gösteren Ousmane Dembele’yi kadrosuna katarak boşluğu doldurdu.
Geçen sezon başında Fransa’nın Rennes takımından 15 milyon Euro (62 milyon TL) karşılığında transfer eden Alman ekibi Dortmund, Neymer’in  değerini yaklaşık 10 kat katlayarak Barça’ya gönderip kulübün kasasını doldurdu. Sarı-Siyahlı Dortmund formasıyla 49 karşılaşmaya çıkan Fransız futbolcu Dembele, 10 kez rakip fileleri havalandırırken, 21 kez de gol pası verdi. FC Barcelona sözleşme imzaladığı Fransız milli futbolcu Dembele için, sözleşmeye gelecekte başka bir takıma transferi durumunda 400 milyon Euro transfer bedeli koydu. Dembele, Barcelona’da Neymer’den boşalan 11 numaralı formayı giyecek. İsa DEVEÇEKEN/ DORTMUND            
 

Exit mobile version