Site icon DieHaber.Com

Bundesliga'nın en çok kart görenleri belli oldu

Almanya Bundesliga’da geçtiğimiz 2016/17 sezonunda en fazla kart gören futbolcu 14 kartla Augsburg’lu Dominik Kohr.

Kohr 3 kez karttan dolayı  forma giyemedi

Augsburg’da kiralık olarak forma giyen defans oyuncusu, Hamburg deplasmanında ise tek kırmızı kartını ikinci sarı karttan gördü. Gelecek sezon takımı Bayer Leverkusen’e geri dönen Kohr, üç kez sarı kart cezası nedeniyle forma giyemedi. Kohr ayrıca bir maçta iki sarı kart görüp kırmızı kartla oun dışı kaldığı içinde bir maç takımını yalnız bıraktı.
Kart cezalıları sıralamasında üç kez bir maçta iki sarı görüp oyun dışı kalan Mainz 05’ün Fransız defans oyuncusu Jean Philippe Gbamin, ayrıca bir kez de Leipzig deplasmanında direk kırmızı kart gördü. Gbamin cezaları sonrası oynadığı diğer maçlarda ise sadece 2 kez sarı kart görerek , bir sezonda 8 sarı ve bir kırmızı kart görmüş oldu .
Mainz’ın Kolimbiyalı futbolcusu Jhon Cordoba’da en fazla kart görenler listesinde üçüncü sırada . 8 ayrı maçta 8 kart görüp iki kez cezalı duruma düşen Cordoba, ayrıca Eintracht Frankfurt’a sahalarında 3-0 yenildikleri derbi maçında yaptığı faul nedeniyle direk kırmızı kartla cezalandırıldı.  Bundesliga’da 13 sarı kart görerek en fazla sarı kart gören futbolcusu ise Eintracht Frankfurt’un İspanyol stoperi Omar Mascarell.
Sezonu kırmızı kart görmeden tamamlayan Mascarell 13 sarı kart görüp 4 maçta cezalı olarak forma giyemedi. Mainz 05 Kaptanı Stefan  Bell’de 11 sarı kart görüp sezonu tamamladı. Bell bu sarı kartların ikisini 2-1 yenildikleri komşu derbisi Darmstadt 98 maçında alarak kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Schalke’nin Cezayir milli defansif orta saha oyuncusu Nabil Bentaleb 12 sarı kart görerek dört kez takımının formasını giyemedi. Wolfsburg forması giyen Hollanda’lı Jeffry Bruma sezonu 6 sarı kart ve bir kezda son adam olarak rakibini düşürdüğü için kırmızı kart alarak tamamladı.
Bruma gibi Eintracht Frankfurt’un Amerikan milli stoperi Timothy Chandler’de sezonu 6 sarı ve bir direk kırmızı kart alarak tamamladı. Bayer Leverkusen’in sol beki Wendel biri sarı-kırmızı olmak üzere 8 kez sarı kart ile cezalandırıldı. İngolstadt’ın Avusturalya milli oyuncusu Matthew Leckie, sadece 2 sarı kart görmesine rağmen iki kez oyun dışı kaldı. Leckie, iki sarı karttan kırmızı kart görürken bir kez de direk kırmızı aldı. Leipzig deplasmanında bir dakika içinde önce faul sonra ise topu dışarı vurduğu için iki sarı kart görüp  oyundan atılan Leckie, Eintracht Frankfurt deplasmanında da kastı faul yaptığı nedeniyle kırmızı gördü.
İsa DEVEÇEKEN / FRANKFURT
Exit mobile version