Site icon DieHaber.Com

Bundesliga'da ikinci hafta heyecanı

Geçen hafta start veren 55. Almanya Bundesliga’nın 2017/18 sezonunun ikinci haftası 25. Ağustos Cuma günü Köln – Hamburg karşılaşmasıyla start alacak. Saat 20:30’da başlayacak olan mücadelede ilk haftayı yenilgiyle kapayan Köln galibiyet alıp puanlar kazanmak hedefinde. İlk haftayı 1-0’lık skorla üç puanla kapayan Hamburg’da golü atan Nicolai Müller’in gol sevinci sırasında talihsiz bir şekilde sakatlanması ise üzdü. Sağ ayak çapraz bağlarından sakatlanan Mainz’dan transfer edilen Hamburg’lu genç golcü 7 ay sahalardan uzak kalacak. Köln’de ilk hafta oynamayan 19 yaşındaki yetenekli Türk gençleri Salih Özcan ve Hikmet Çiftçi forma şansı bekliyor.

Emre Mor

Lider Dortmund evinde Hertha’yı ağırlıyor

Wolfsburg deplasmanından 3-0’lık galibiyetle dönerek averajla ilk haftanın lideri olan Borussia Dortmund 26 Ağustos Cumartesi günü saat 18:30’da ( MEZ) sahasında bu kez Hertha Berlin’le mücadele edecek. Dortmund’ta ilk hafta galibiyette önemli rol oynayan Nuri Şahin üstün formuyla sevindirken, kupa maçında burnu kırıldığı için yedek kalan Ömer Toprak forma giymeye hazır. İtalya ve Türkiye’den Fenerbahçe’den teklif alan Emre Mor’un gidip gitmeyeceği transfer karmaşıklığı ise sürüyor. Hertha’da ise Sinan Kurt yedek kulübesinde.

Cumartesi saat 15:30’da 5 maç

26 Ağustos Cumartesi günü saat 15:30’da beş karşılaşma oynanacak. İlk haftayı üç puanla kapayan son beş yılın şampiyonu Bayern Münih,Werder Bremen deplasmanına çıkacak. Yıldızlar ordusu Bayern’in üç puanla dönmeyi hedeflediği karşılaşmada Werder Bremen’in umudu ise Türk genci Levent Ayçiçek. Freiburg deplasmanından bir puanla dönen Eintracht Frankfurt seyircisi önünde Wolfsburg’u ağırlayacak. İlk haftayı evinde 3-0’lık Dortmund yenilgisiyle kapayan Kurtlar lakaplı Wolfsburg’da bu kez yeni transfer Türk Milli Yunus Mallı forma giyecek. Bayer Leverkusen seyircisi önünde 1899 Hoffenheim’la oynayacak. Hoffenheim’da gözler orta sahadaki başarılı futboluyla ilk haftada 1-0’lık Bremen galibiyetin mimarları arasında yer alan Alman Milli Takımı’nında yeni yıldızı olan Kerem Demirbay’da olacak.

Komşu derbisi

Bu sezon tekrar Bundesliga’ya yükselen VFB Stuttgart, komşu kent derbisinde Mainz 05’ü konuk edecek. Stuttgart’ta Berkay Özcan , Mainz’da Levin Öztunalı ve Suat Serdar forma şansı bekleyen Türk gençleri. Augsburg evinde Borussia Mönchengladbach’la mücadele edecek. Son 6 sezonda Augsburg deplasmanından puan alamayan Münchengladbach bu kez şeytanın bacağını kırmak istiyor. Karşılaşmada Mönchengladbach’ın 2013 yılından beri oynadığı  Augsburg’dan yeni transferi Paraguaylı Raul Bobadilla’nın anlaşma gereği kadroda olmayacağı bildirildi.

Pazar günü iki karşılaşma

Almanya Bundesliga’nın ikinci haftası 27 Ağustos  Pazar günü oynanacak iki karşılaşma ile tamamlanacak. RB Leipzig sahasında SC Freiburg’la oynarken Hannover 96’ın konuğu ise Schalke 04 olacak. Geçen sezon Ligi ikinci sırada kapayan RB Leipzig bu sezon ilk maçta Schalke’ye 2-0 yenilip lige kötü başladı. Freiburg ise evinde Frankfurt karşısında beraberliği zor kurtardı. İlk haftayı galibiyetle kapayan iki ekibin, Hannover ile Schalke04 mücadelesi ise nefesleri kesecek. Hannover’de 23 yaşındaki Kenan Karaman ile 19 yaşındaki Mete Kaan Demir forma giyecek. İsa DEVEÇEKEN/ FRANKFURT        
Exit mobile version