Site icon DieHaber.Com

Bundesliga'da Dortmund, Augsburg'u ağırlıyor

Almanya Bundesliga’da 7. hafta karşılaşmalarında ilk üç sıradaki takımlar haftayı deplasman da geçirecekler.
16 puanla ilk 6 haftanın liderlik koltuğunda oturan Borussia Dortmund, 30 Eylül Cumartesi günü 11 puanlı 5. sıradaki Augsburg ile deplasmanda mücadele edecek. Şampiyonlar Ligi’nde evinde Real Madrid’e 3-1 yenilen yorgun Borussia Dortmund’un zorlu deplasmanda güçlü rakibi karşısında işi çok zor olacak. Sarı siyahlılarda Nuri Şahin ile Ömer Toprak kadronun bankoları.

Bayern Münih, başkent Berlin’de

Bayern Münih haftayı başkent Berlin’de geçirecek. İki hafta önce deplasmanında 2-0 kaybettiğ Hoffenheim maçının acısını geçen hafta evinde Mainz 05 karşısında aldığı 4-0’lık galibiyetle alan yıldızlar ordusu rekortmen şampiyon Bayern Münih, Hertha Berlin deplasmanında da favori. Hafta arasında Paris’te Saint Germaib Ile oynayan Bayern Münih güçlü kadrosuna güveniyor.  Hertha Berlin’de Bayern Münih alt yapısında yetişen Sinan Kurt forma şansı bekliyor. Bayern’de Alman milli kaleci Manuel Neuer sezonun ilk yarısını sakatlığı tekrar nüksedince sezonu kapattı. Haftanın açılış maçında ise 29 Eylül Cuma akşamı Schalke 04 sahasında Bayer Leverkusen’i ağırlayacak.

Kenan Karaman’lı Hannover’de hedef 3 puan

Sezona iyi bir başlangıç yapan ve 12 puanla 4. sıraya yerleşen Hannover 96, Kenan Karaman’lı kadrosuyla Borussia Mönchengladbach deplasmanına çıkacak. Dortmund ve Hoffenheim ile birlikte ligde henüz yenilgi almayan üç takım arasında olan Hannover’de hedef üç puan. 7’şer puanlı iki ekibin mücadelesinde Eintracht Frankfurt evinde konuk edeceği Stuttgart karşısında sahasında sezondaki ilk galibiyeti almak istiyor. İlk 6 haftada topladığı puanları 4 deplasman maçında toplayan Frankfurt evinde oynadığı 2 karşılaşmayı ise kaybetti.

Yunus Mallı eski takımına karşı

Türk milli yıldızımız Yunus Mallı takımı Wolfsburg ile eski takımı Mainz’a karşı mücadele edecek. 6’şar puanlı iki takımdan Wolfsburg -3 gol averajıyla lig 13’üncüsü olurken, Mainz 05 ise -4 gol averajıyla 14. sırada . Mainz’da Levin Öztunalı ile Suat Serdar’da forma giyecek.Kuzey Alman’ya derbisinde ise 6 puanlı Hamburg evinde 3 puanla 17. sırada yer alan komşusu Werder Bremen’i ağırlayacak.

Pazar günü 3 maç

Bundesliga’nın 7. haftası 1 Ekim Pazar günü oynanacak 3 karşılaşma ile tamamlanacak. Saat 13:30’da Freiburg-1899 Hoffenheim, saat 15:30’da Hertha Berlin-Bayern Münih karşılaşacak. Haftanın kapanış ise saat 18:00’de start FC Köln-RB Leipzig maçıyla yapılacak. Ligin Freiburg ile sezonda henüz galibiyet alamayan iki takımından birisi olan Köln, Salih Özcan ve Hikmet Çiftçi’li kadrosuyla haftayı üç puanla kapamak hedefinde.
Beşiktaş’a Şampiyonlar Ligi’nde 2-0 mağlup olarak İstanbul deplasmandan yorgun dönen Leipzig’ta moraller bozuk. Freiburg evinde komşusu Alman milli Kerem Demirbay’lı Bundesliga’nın 3 nin 330 nüfuslu köy takımı 1899 Hoffenheim’ı konuk edecek. Freiburg’da Türk Milli Çağlar Söyüncü ile Onur Bulut forma giyecek Türk oyuncular.

Exit mobile version