Site icon DieHaber.Com

Bundesliga'da bu hafta

Lider Dortmund zorlu Frankfurt virajında

Almanya Bundesliga’nın 9.haftasında 19 puanlı  lider Borussia Dortmund, Eintracht Frankfurt deplasmanına çıkacak. 21 Ekim Cumartesi günü saat 15:30’da Türk milli futbolcularımız Ömer Toprak ve Nuri Şahin’li Dortmund’u ağırlayacak olan Frankfurt, deplasmandaki başarılı futbolunu sahası Allianz Arena’da da gösterip, lideri evine puansız göndermek hedefinde. Hafta içinde Güney Kıbrıs deplasmanında Apoel ile Şampiyonlar Ligi maçı oynayan ve 1-1’ik beraberlikle Dortmund yorgun ve üzgün döndü. Frankfurt’a bu sezon atak futbol oynatan Hırvat Teknik Direktörü Niko Kovac,”Evimizde lideri devirerek taraftarımızı sevindirmek istiyoruz” diyerek takımına güvendiğini söyledi .
Bayern Münih Hamburg deplasmanında Liderin amansız takipçisi 17 puanlı lig ikincisi Bayern Münih’te Hamburg ile deplasmanda oynayacak. Saat 17:30’da start alacak karşılaşmada Bayern Münih yıldızlar ordusu kadrosuyla favori. Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih Celtic Glasgow’u 3-0’la geçerek yeni antrenörü Heynckes’le iki de iki yaparak formda olduğunu gösterdi. 7 puanlı 15. sıradaki Hamburg ise Bayern karşısında sürpriz yaparak puan  veya üç puan almak için seyircisininde desteğiyle sahaya çıkacak. Haftanın açılış maçı ise 20 Ekim Cuma akşamı Gelsenkirchen Veltins Arena’da. 13 puanlı lig altıncısı Schalke sahasında 10 puanla 10’nuncu sıradaki Mainz 05’ü konuk edecek. Mainz’da Özcan Arkoç’un torunu Levin Öztunalı ile Suat Serdar iki yetenekli Türk genci forma giyecek.

Leipzig hedef büyüttü

Bundesliga’da kurduğu güçlü kadro ile hedef büyüten ve ilk 8. haftada 16 puanla üçüncü sıraya yükselen Redbull Leipzig evinde Stuttgart’ı ağırlayacak. Leipzig sahasında konuk ettiği Şampiyonlar Ligi grup maçında Porto’yu 3-2 yenerken formda olduğunu gösterip ilk kez galibiyet sevinci yaşadığı Şampiyonlar Ligi maçında göz doldurdu. Stuttgart’ta genç yetenek Berkay Özcan forma şansı bekliyor. Borussia Mönchengladbach ile Bayer Leverkusen arasındaki mücadele de nefesleri kesecek. Leverkusen’de Avusturya A Milli kalesinide koruyan Ramazan Özcan yedek kaleci olarak kulübede şansını bekleyecek. Augsburg sahasında Kenan Karaman’lı Hannover 96 engelini aşmak için mücadele edecek.

Pazar günü 3 karşılaşma

Bundesliga’nın 9. Haftası 22 Ekim Pazar günü oynanacak üç karşılaşma ile tamamlanacak. Saat 13:30’daSalih Özcan’lı FC Köln evinde Werder Bremen’i konuk edecek. İlk 8 haftada sadece bir kez berabere kalarak 1 puanla adeta ligin dibine demir atan FC Köln ilk galibiyetini almak istiyor. 4 puanlı Werder Bremen’de mutlak galibiyet için sahaya çıkacak.  Saat 15:30’da Çağlar Söyüncü ve Onur Bulut’lu kadrosuyla Freiburg , başkent ekibi Hertha Berlin ile kıyasıya mücadeleye girecek. Haftanın son maçında ise saat 18:00’de Wolfsburg ile 1899 Hoffenheim karşı karşıya gelecek. Türk Milli Yunus Mallı’lı kadrosuyla Wolfsburg galibiyet alıp yükselişe geçmek hedefinde. Kerem Demirbay’lı Bundesliga’nın 3 bin 330 nüfuslu ilk ve tek köy takımı 1899 Hoffenheim atak futboluyla 15 puan topladı ve dördüncü sıraya yükseldi. Hoffenheim hafta arasında Perşembe akşamı İstanbul Başakşehir maçını oynayacağı için yorgun olacak.

Exit mobile version