Site icon DieHaber.Com

Bundesliga hakemlerine zam

Dört yıldan beri maç başına 3 bin 800 Euro alan bir hakem yeni sezondan itibaren Almanya 1.Futbol Ligi Bundesliga’da yönettiği karşılaşma başına 5 bin Euro alacak.
Yıllardan beri bir endüstri olarak kabul edilen ve büyük  paraların döndüğü futbolda yardımcı hakemler 2 bin 500’er Euro alacaklar. Dördüncü hakem ve video hakemi de 1250’şer Euro kazanacaklar.

FİFA hakemleri daha fazla kazanıyor

Almanya Futbol Federasyonu, FİFA listesinde aralarında Türk kökenli hakem Deniz Aytekin’inde yer aldığı birinci kategoride yer alan (Firstclass) 6 hakem yılda ayrıca 79 bin Euro alacaklar. Firstclass listesindeki hakemler geçtiğimiz yıl 75 biner Euro kazanmışlardı. Bundesliga’da 5 yıldan fazla hakemlik yapan FİFA listesindeki geçen yıl 65 biner Euro alan diğer hakemlerede yeni sezonda 69 biner Euro ödenecek. Bundesliga listesindeki diğer futbol hakemleri de 55 bin yerine 59 biner Euro kazanacaklar. 2018/19 sezonunda ücretlere tekrar biner Euro zam yapılacak.

Hakem parasını ev sahibi takım ödüyor

Alman Futbol Federasyonun’un kurallarına göre hakemlerin ücretleri ev sahibi takım tarafından ödeniyor. Üçüncü Lig’den Bundesliga’ya kadar olan liglerde federasyon, kulüplere yapacağı yardımdan hakem paralarını keserken, diğer amatör liglerde ise kulüpler maç bitiminde hakemlere ücretlerini ödemek zorundalar. Almanya’da ayrıca birinci ve ikinci Bundesliga ile Üçüncü Lig’de görevli hakemler ikametgahlarının bulunduğu eyaletteki takımların maçlarını yönetemiyor.
Hakemlerin ücretleri ev sahibi takım tarafından ödeniyor. Üçüncü Lig’den Bundesliga’ya kadar olan liglerde federasyon, kulüplere yapacağı yardımdan hakem paralarını keserken, diğer amatör liglerde ise kulüpler maç bitiminde hakemlere ücretlerini ödemek zorundalar.         İsa DEVEÇEKEN/ FRANKFURT
Exit mobile version