Site icon DieHaber.Com

Borussia Dortmund finalde

ALMANYA Kupası’nda 2016/2017 sezonu finalin adı Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt. Bayern Münih’i deplasmanda 3-2 mağlup eden Borussia Dortmund üst üste beşinci kez finale adını yazdırdı. Dortmund’un finaldeki rakibi Borussia Mönchengladbach’ı 1-1 sona eren yarı finalde penaltı atışlarında 7-6’lık skorla geçen Eintracht Frankfurt.
75 bin kişinin izlediği Münih Allianz Arena’da gençlerden kurulu Borussia Dortmund 19. dakikada Marco Reus ile 1-0 öne geçti. 28. dakikada Javi Martinez ve 41. dakikada Mats Hummels’in kaydettiği gollerle Bayern Münih, devreyi 2-1 önde kapatmayı başardı. Dortmund’da sol ayak bileğindeki sakatlığı nedeniyle Nuri Şahin yer almazken, Emre Mor ise maç kadrosunda yer bulamadı.
SON SÖZÜ DORMUND SÖYLEDİ
69. dakikada Pierre Emerick Aubameyang ile durumu eşitleyen Dortmund, 74. dakikada Ousmane Dembele ile bir gol daha buldu ve 3-2 öne geçti. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Borussia Dortmund, deplasmanda Bayern Münih’i 3-2 mağlup ederek Almanya Kupası’nda finale çıkmayı başardı. Borussia Dortmund, 27 Mayıs Cumartesi günü Berlin Olimpiyat Stadı’nda Eintracht Frankfurt ile kupayı kazanmak için mücadele edecek. 2012 sezon kupa finalinde Dortmund’a kaybettiikten sonra Almanya Federasyon Kupası’nda hiç maç kaybetmeyen Bayern Münih’in 27 maçlık galibiyet serisi bu yenilgiyle sona erdi.
İsa DEVEÇEKEN / FRANKFURT

Exit mobile version