Site icon DieHaber.Com

Benefiz Turnuvası'nda goller Zihinsel Engelli Çocuklar için atıldı

Almanya’da Gross Karben Gençlik Dairesi ile Karben Yabancılar Meclisi’nin Frankfurt Avrupa Eskişehirliler Derneği’yle birlikte organize ettikleri geleneksel salon futbol yardım turnuvasında 1-1 sona eren finalde 7 metre atışlarında son iki yılın şampiyonu Frankfurt-Fechenheim Eyüp Sultan’a 3-2’lik üstünlük sağlayan Ditib Karben şampiyon oldu.

Cenk ve Emre’nin imzalı formaları satıldı

Turnuvada Eintracht Frankfurt’ta yetişip Everton’a transfer olan Cenk Tosun’un Beşiktaş‘lı takım arkadaşlarınında imzaladığı Beşiktaş forması ile yine Eintracht Frankfurt’ta yetişen Emre Can‘ın FC Liverpool imzalı formaları 200’er Euro’dan satıldı. Turnuvada karşılaşmaları yöneten Erol Yılmaz Ali Ekber, Ayhan Ütüler, Bilal Can başarılı performanslarıyla turnuvanın centilmence geçmesini sağladılar.

24 yıldır yapılıyor

Karben-Petterweil’da 24 yıldan beri geleneksel olarak yapılan ve Karben Gençlik Dairesi sorumlusu Bilal Can’ın ekibiyke organize ettiği salon futbol turnuvasında zafer bu yıl Karben Ditib Camii Takımı’nın oldu. Finalde normal süresi 1-1 biten karşılaşmada son iki yılın şampiyonu Frankfurt-Fechenheim Ditib ekibini seri penaltılarda 4-3 ile geçen Fechenheim Eyüp Sultan Camii şampiyonluk kupasını kazandı.

Centilmence mücadele

20 takımın kıyasıya ama centilmence mücadele ettiği salon futbol yardım turnuvasında üçüncülük ise seri 7 metre atışlarında Team Reyna’ya 3-2’lik üstünlük sağlayan Team Sur’un oldu. 20 takım 4 grupta mücadele etti Turnuvanın enleri Turnuvada Frankfurt Bockenheim ile Tuğçe Albayrak Derneği takımı en centilmen takım unvanını kazandılar.
Turnuvada Eintracht Frankfurt’ta yetişip Everton’a transfer olan Cenk Tosun’un Beşiktaş‘lı takım arkadaşlarınında imzaladığı Beşiktaş forması ile yine Eintracht Frankfurt’ta yetişen Emre Can‘ın FC Liverpool imzalı formaları 200’er Euro’dan satıldı. Turnuvada karşılaşmaları yöneten Erol Yılmaz Ali Ekber, Adnan Erden, Bilal Can başarılı performanslarıyla turnuvanın centilmence geçmesini sağladılar.

Başkonsolos Karartı tebrik etti

Turnuvaya katılan Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, “Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızın son aylarda önemli bir gündem olan zihinsel engelli çocuklara yardım için kenetlenmeleri ve duyarlılık göstermelerinden dolayı mutluluk duymaktayım. Turnuvaya özellikle gençlerin ağırlıklı olarak katılmaları bizleri daha fazla gururlandırdı. 24 yıldan beri turnuvayı organize eden Bilal Can’ı ve arkadaşlarını ve Avrupa Eskişehirliler Derneğini tebrik ediyorum” diye konuştu.
Karben İl Meclis Başkan’ı İngrid Lenz (CDU) ve SPD’li Belediye Başkan Adayı Susanne Kassold konuşmalarında yardım amaçlı turnuvanın önemine değinip, “Sporun birleştirici gücünün genişleyerek devam etmesini diliyoruz” temennisinde bulundular. İsa DEVEÇEKEN/ PETTERWEİL
 

Exit mobile version