Site icon DieHaber.Com

BAYERN BU SEZON KUPAYA DOYMADI

DÜNYA futbolunun devlerinden olan Bayern Münih, tarihinin en başarılı sezonlarından birini yaşadı. Beckenbauer, Müller, Maierli efsane kadro ile Almanya ve Avrupa’da fırtına gibi esen Bayern Münih, bu yıl dünyanın en iyi takımı oldu.

Bundesliga’yı rekor farkla lider tamamlayıp şampiyon olan Bayern Münih, Federasyon Kupası’nı da müzesine götürerek sezonu çifte kupayla tamamladı. Bayern Münih ardından yıldızlar topluluğu Paris Saint Germain’i yenerek Şampiyonlar Ligi’ni kazandı ve Avrupa’nın en iyi takımı oldu. Ancak Bayern üç kupayla doymadı. Bayern Münih bu kez Avrupa Süper Kupası’nda Avrupa Ligi’ni kazanan Sevilla ile karşı karşıya geldi. Normal süresi 1-1 sona eren maçta Bayern Münih İspanyol futbolcusu Martinez ile uzatmalarda bulduğu golle Süper Kupa’yı da kazandı.

STEİNHAUS YÖNETİP VEDA ETTİ

BAYERN Münih, Almanya Süper Kupası’nı da ezeli rakibi Dortmund’a bırakmadı. Çekişmeli bir maçın ardından 3-2 kazanan taraf Bayern Münih oldu ve kupanın sahibi oldu. Maçta Tolisso ve Thomas Müller’in golleriyle 2-0 öne geçen Bayern Münih bu üstünlüğünü koruyamadı ve Dortmund 2-2 beraberliği yakaladı. Brandt ve Haaland’ın golleriyle skora denge gelmesine rağmen Bayern Münih, 82. dakikada Joshua Kimmich’in golüyle maçı kazandı. Bayern Münih kupayı 8. kez müzesine götürmeyi başardı. Münih Allianz Arena’daki karşılaşmayı tribünlerdeki az sayıda izinli seyirci izledi. Maçı ise Almanya’nın ilk kadın hakemi olan Bibiana Steinhaus yönetti. Süper Kupa Finali yöneten ilk kadın hakem olan Steinhaus bu maçla birlikte kariyerini de noktaladı. 41 yaşındaki Steinhaus, bundan böyle maç yönetmeyeceğini açıklardı ve yeşil sahalara veda etti. İsa DEVEÇEKEN / FRANKFURT

Exit mobile version