Site icon DieHaber.Com

Almanya’da şampiyon yine Bayern Münih

Bayern Münih

Dortmund’un 2 puan gerisinde son haftaya giren Bayern Münih, RheinEnergie Stadı’nda Köln’e konuk oldu. İlk yarıda Kingsley Coman’ın 8. dakikada attığı golle öne geçen Bayern, devreyi 1-0 önde tamamladı. Ancak ikinci yarıda Köln, Dejan Ljubicic’in penaltıdan kaydettiği golle skoru eşitledi.

Maçın son dakikalarında ise Bayern Münih’in genç yeteneği Jamal Musiala, 89. dakikada takımını bir kez daha öne geçiren golü kaydetti. Bu golle Bayern Münih, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı. Bu galibiyetle birlikte Bayern Münih puanını 71’e çıkararak Borussia Dortmund’u yakaladı ve averajla şampiyonluğunu ilan etti. Bu, Bayern Münih’in üst üste 11. ve toplamda 33. Bundesliga şampiyonluğu oldu.

Diğer taraftan, Borussia Dortmund son hafta mücadelesinde Mainz 05 ile karşılaştı. Dortmund, ev sahibi olarak çıktığı maçta taraftarlarının önünde 2-2 berabere kalarak şampiyonluk umutlarını yitirdi. Andreas Hanche-Olsen ve Karim Onisiwo’nun golleriyle geriye düşen Dortmund, Raphael Guerreiro ve Niklas Süle’nin golleriyle skoru eşitledi. Ancak galibiyet golünü bulamayan Dortmund, Bayern Münih’in averajla gerisinde ikinci sırada tamamladı. Maç sonrasında büyük bir üzüntü yaşayan Dortmund cephesinde, teknik direktör Edin Terzic gözyaşlarını tutamadı.

Böylece Bundesliga’da sezonun son haftasında Bayern Münih, çekişmeli bir mücadele sonrasında şampiyonluğunu ilan ederken, Borussia Dortmund’un şampiyonluk hayali suya düştü.

Exit mobile version