Site icon DieHaber.Com

Almanya'da Kenan Koçak rüzgarı

Almanya Bundesliga 2’de SV Sandhausen takımını çalıştıran Türk hoca Kenan Koçak, bu sezon lige damgasını vuruyor.
Geçen sezon başında Sandhausen takımının başına getirilen UEFA Teknik Direktörlük lisansına sahip 36 yaşındaki genç teknik adam, ligin maddi anlamda en düşük bütçesine sahip Sandhausen’de kısıtlı imkanlara rağmen ortaya koyduğu başarılı performansla adından sıkça bahsedilmeye başlandı. Almanya Bundesliga 2’de dördüncü sezonunu oynayan Sandhausen ile bu sezon başında çıktığı 3 karşılaşmada 2 galibiyet 2 beraberlik çıkarıp ve takımı ile ligin zirvesine kurulan Kenan Koçak için “geleceği parlak” yorumları yapılıyor.

Güçlü takımları yendiler

Geçen sezon 2.Bundesliga’yı 10’uncı olarak bitiren Sandhausen bu sezon ilk maçta deplasmanda Holstein Kiel ile 2-2 oynadı. Evinde ikinci hafta maçındaki şampiyonlukta iddialı İngoldtadt’ı 1-0 mağlup ederek futboluyla göze giren Sandhsusen, en büyük sükseyi ise zorlu bir deplasman olan Dinamo Dresden gibi güçlü bir takımı 4-0 yenerek elde etti. Almanya’da Karlsruhe’de yetişip Türkiye’de Trabzon, Antalya, Kasımpaşa ve Karşıyaka’da oynayan Şahin Aygüneş’inde yer aldığı Sandhausen’in kadrosunda 7 ulustan futbolcular yer alıyor. 25 yaş ortalamasıyla hedeflerinin büyük olduğunu söyleyen Kenan Koçak 2008/2009 sezonunda antrenörlüğe başladığı SV Waldhof’tan sonra Mannheim Türkspor ve VFR Mannheim ‘ide çalıştırıp tecrübe kazandı. 2013/14 sezonunda tekrar Teknik Direktör olarak döndüğü SV Waldhof ile 2015/16 sezonunda dördüncü lig olan Regionalliga Südwest’i şampiyon bitirdikten sonra, 3.lige yükselme maçında SV Lotte’ye elenen Kenan Koçak aynı yıl Temmuz ayında 2.lig ekibi Sandhausen’in başına getirilmişti.

Futbola Waldhof’ta başladı

Kayseri doğumlu Kenan Koçak futbola o zaman 2.ligde mücadele eden SV Waldhof Mannheim’da başladı. Avusturya ikinci lig ekibi  DSV Leoben ve 1.lig ekibi olan  SV Salzburg’da da forma giyen Kenan Koçak  daha sonraki yıllarda Almanya’da Reutlingen, Durlach ve Pforzheim gibi takımlarda oynadı. 2006-07 sezonunda futbola başladığı üçüncü ligdeki SV Waldhof’a geri dönen Kenan Koçak sezon sonunda geçirdiği sakatlık nedeniyle 25 yalında aktif futbolculuğunu bırakmak zorunda kaldı.  İsa DEVEÇEKEN/ MANNHEİM

Exit mobile version