Site icon DieHaber.Com

Almanya, UMUT’u konuşuyor

Bayern Münih’in Hoffenheim karşısında yenilmesinde ise başrolü, 14 yaşındaki Türk futbolcu Umut Tohumcu oynadı. Hoffenheim U14 futbolcusu olan ve saha kenarında top toplayıcı olarak görev yapan Umut, maçın 27. dakikasında top auta çıkınca, çok hızlı reaksiyon gösterip golün hazırlayıcısı oldu.
Bayern Münihli Mats Hummels topu çok uzaklara auta atıp, sırtını yeniden sahaya döndü. Tam o sırada Umut Tohumcu elindeki topu hemen Andrej Kramaric’e attı. Kramaric de taç atışını anında kullanıp golcü Uth’u pozisyona soktu. Uth, düzgün bir vuruşla Hoffenheim’ı öne geçirdi.
Hoffenheim Teknik Direktörü Julian Nagelsmann, “Umut’un reaksiyonu tesadüf değil. Çocuklara topu hızlı oyuna sokmalarını söylüyoruz. Golde iyi bir payı vardı” dedi.
Bayern Münih, oyunda kısa süreliğine iki top olmasına itiraz etse de, maçın hakemi, diğer topun en az 50-60 metre uzakta olması nedeniyle golün nizami olduğuna hükmetti. Maçın iki golünü de atan Uth, Umut’a küçük bir hediye sözü verirken, “Belki de bir forma veririz ona. Bir bakalım, ama kesinlikle bir şey yapacağız” dedi. HOFFENHEİM

Exit mobile version