Site icon DieHaber.Com

55. Ziraat Türkiye Kupası Konyaspor'un

Eskişehir Yeni Stadyumu’nda oynanan ve Fırat Aydınus’un yönettiği 55. Ziraat Türkiye Kupası final maçında normal süreler ve uzatma dakikaları golsüz eşitlikle tamamlandı. Penaltı atışlarında  4-1 üstünlük sağlayan Atiker Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası’nı kazandı.

Olayar çıktı

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Medipol Başakşehir ile Atiker Konyaspor, Eskişehir’de karşılaştı. Oldukça kısır geçen maçta çok az iki ekip de çok az sayıda pozisyon bulabildi. 32. dakikada Medipol Başakşehir taraftarlarının bulunduğu kale arkası tribününde olaylar meydana geldi. İki katlı tribünün üst katında bulunan Medipol Başakşehir taraftarlarıyla alt katta yer alan Eskişehirspor taraftarları birbirlerine yanıcı ve patlayıcı maddeler attı. Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle alt kattaki tribün boşaltıldı. Siyah-kırmızılı taraftarlar polis eşliğinde Atiker Konyaspor taraftarlarının bulunduğu tribünlere alındı.
Atiker Konyaspor’da Hora, Bajic, Vukovic ve Skubic penaltıları gole çevirdi. Medipol Başakşehir’de Emre Belözoğlu penaltıyı gole çevirdi. Epureanu ve Cengiz Ünder ise kaçırdı.

 FENERBAHÇE VE GALATASARAY’A KÖTÜ HABER

Bu skorla birlikte Atiker Konyaspor UEFA Avrupa Ligi’ne doğrudan katılma hakkı elde etti. Ligi üçüncü veya dördüncü sırada bitirecek olan Galatasaray ve Fenerbahçe ise UEFA Avrupa Ligi’nde ön eleme oynayacak.
Stat: Eskişehir Yeni
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu, Ümit Öztürk
Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Emre Belözoğlu (K), Alexandru Epureanu, Edin Visca, Jose Marcio Da Costa, Eren Albayrak (Dk. 74 Alparslan Erdem), Bekir İrtegün, Cengiz Ünder, Mahmut Tekdemir, Sheyi Emmanuel Adebayor (Dk. 82 Mustafa Pektemek ‘Dk. 106 Stefano Napoleoni’), Uğur Uçar
Yedekler: Ufuk Ceylan, Yalçın Ayhan, Joseph Larweh Attamah,   Samuel Tobias Holmen
Atiker Konyaspor: Serkan Kırırntılı, Barry Douglas, Ali Turan (Dk. 119 Ioan Hora), Jens Jonsson (Dk. 78 Volkan Fındıklı), Ömer Ali Şahiner, Ali Çamdalı (K), Riad Bajic, Deni Milosevic (Dk. 106 Moryke Fofana), Amir Hadziahmetovic, Jagos Vukovic, Nejc Skubic
Yedekler: Kaya Tarakçı, Selim Ay,  Alban Meha, Mehmet Uslu,
Sarı kart: Dk.107 Barry Douglas (A. Konyaspor)

Exit mobile version