Site icon DieHaber.Com

“ZAMAN KAYBINA UĞRAMADAN ELİNİZİ ÇABUK TUTUN”

Avukat Oğuz Korumtaş

AVRUPA Mahkemesi dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Mercedes, BMW, AUDI ve VW gibi şirketlerin dizel araçlarda kullandıkları “Thermofenster” (Isı Penceresi) olarak adlandırdıkları yazılımın araçlara zarar verdiği ve kullanımının hukuka aykırı olduğuna karar verdi.

ELİMİZ DAHA GÜÇLÜ

Avrupa Mahkemesi’nin almış olduğu bu kararı değerlendiren abgasskandalı konusunda uzman Avukat Oğuz Korumtaş konu ile ilgili şunları söyledi: “Avrupa Mahkemesi’nin almış olduğu bu karar artık elimizi daha da güçlendirmiştir. Mahkemenin almış bu kararda araçlarda kullanılan yazılımın otomobile ve çevreye zarar verdiğini açıklamaktadır. Üretici firmalar bugüne kadar yaptıkları savunmada “Thermofenster” (Isı Penceresi) yazılımının aracın motorunu koruduğunu ve çevreye hiç bir zarar vermediğini savunmuştu. Avrupa Mahkemesi bunun böyle olmadığını bir kez daha ortaya koydu. Çünkü yapılan bu skandal yazılım motorun ömrünü kısaltırken, çevreye daha fazla zarar vermekte.”

Avukat Oğuz Korumtaş

ALMAN MAHKELERİ KÖŞEYE SIKIŞTI

Ünlü Avukat Oğuz Korumtaş bu karar sonrası Alman mahkemelerinin artık iyice köşeye sıkıştığını belirterek, “Ben yıllardır Mercedes’in, VW’nin BMW’nin motorlarında yaptıkları hileler ile araç sahiplerini binlerce Euro maddi zarara uğrattıklarını söylüyorum. Mercedes, BMW, VW, Audi ve Fiat gibi otomotiv devlerine karşı açtığımız birçok davayı kazanarak müvekkillerimizin mağdur olmalarını engelledik. Bir çok müvekkilimizin de hala davası devam etmekte. Alman Mahkemeleri bu konuda karar almaları uzun sürüyordu. Artık Avrupa Mahkemesi’nin de vermiş olduğu kararla sonuca daha çabuk gidebileceğiz. Bu karara bağlı olarak dizel araç sahiplerine ‘aracınızdaki değer kaybını üretici firmadan geri alabiliriz’ müjdesini verebiliriz. Ya da araçlarını hiçbir ödeme yapmadan geri vermelerini sağlayabiliriz” diye konuştu.

ZAMAN KAYBINA UĞRAMAYIN

Dizel araç sahiplerinin zaman kaybına uğramadan kendilerine başvurmasını isteyen Korumtaş, “Bizi 0221-99558280 numaralı hattımızdan veya 0151 56786827 numaralı WhatsApp hattımızdan arayabilirsiniz. Bizden ücretsiz hukuki destek alabilirler” dedi. Şenol ŞENGÜL / KÖLN

Exit mobile version