Site icon DieHaber.Com

Yoğun bakımda yatak kalmadı

Yoğun bakım

Doktorlar acil olmayan bütün ameliyatların ertelenmesini talep etti. Alman Doktorlar Birliği ve değişik yoğun bakım dernekleri ortak bir yazılı açıklama yaparak, artan vakaların hastane personeli üzerinde büyük bir yük oluşturduğunu bildirdi.

AMELİYATLAR ERTELENSİN

KORONAVİRÜS vaka sayılarının giderek artması nedeniyle birçok bölgedeki hastanelerde alarm verildiği ve doktorların “sınıra dayandık” dediği açıklandı. Bu nedenle ortak bir açıklama yapan doktorlar siyasilere, acil olmayan ameliyatları ertelemeyen hastanelere müdahale etmesini istedi. Açıklamada bazı hastanelerin gelir kaybı endişesiyle acil olmayan ameliyatları ertelemediğine dikkat çekildi.

HÜKÜMETE ÇAĞRI

AÇIKLAMADA bunun için acil olmayan ameliyatların ertelenmesine ilişkin düzenleme çıkarılması yönünde hükümete çağrı yapıldı. Açıklamada bu ameliyatlarda görev alacak sağlık personelinin kısa sürede ağır hastalar için görevlendirilebileceği kaydedildi. Almanya’da uzun bir süredir artan vakalar, kasım ayı boyunca Almanya’da kısmi bir kapatma kararı alınmasına neden olmuştu.

GÜNDE 600 ÖLÜM

TOPLAM vaka sayısının 1,5 milyona dayandığı ülkede koronavirüsten ölenlerin sayısı ise 22 bine yükseldi. An itibariyle Almanya’da yoğun bakımlardaki boş yatak sayısı 4 bin seviyesinde. Doktorlar bu sayının giderek azalması durumunda bazı bölgelerde ciddi sıkıntılar yaşanabileceği uyarısında bulundu. Almanya’da son rakamlara göre günlük vaka sayısı 30 binlerde seyrederken, günlük ölen sayısı 600 dolayında. HESSEN HABER

Exit mobile version