Site icon DieHaber.Com

Yerli Malı Yurdum Malı herkes onu kullanmalı

Dillwiesen Okulu

Evlerinden getirdikleri Türk malı yiyecek ve içecekleri hep birlikte tüketen öğrenciler, yerli malı kullanmanın önemine dikkati çekerek, konuyla ilgili şiirler okudular.

Tasarruf küçükken öğrenilir Etkinliği düzenleyen, okulun Türkçe Anadili Öğretmeni Mehmet Şaşmaz ise insanların tasarruflu olmayı küçük yaşlarda öğrenmesi gerektiğini söyledi. Tasarrufun sadece kişisel para ve mal tasarrufu anlamına gelmediğini kaydeden Şaşmaz, “Kamu mallarını da tasarruflu kullanmak, boşa akan bir musluğu kapatmak ve boşa yanan bir lambayı söndürmek ancak küçükken kazanılan alışkanlıklardır. Çocuklarımıza aşılamamız gereken bir diğer özellik de yerli malı kullanımıdır. Yerli Malı Haftası, ayrıca paylaşma ve yardımlaşma duygusunu da geliştirir. Türk ürünlerinin Almanya’da tanıtım ve satış mümessili olmalıyız “ dedi.

Hafta boyunca Türk ürünlerini  başta Alman arkadaşları olmak üzere diğer ülkelerden gelen öğrencilere tanıttıklarını belirten Türk öğrenciler ”Alışveriş merkezlerinde ülkemiz ürünleri ilk tercihimiz olmalı” ifadelerini kullanarak “Yerli malı yurdum malı, herkes onu kullanmalı“ dizeleri, ilkokul okul yıllarından itibaren  her birinin zihnine kazındığını belirttiler.  İsa DEVEÇEKEN/ EHRINGSHAUSEN

Exit mobile version