Site icon DieHaber.Com

Yeni cami inşaatı için yardım kermesi

GİESSEN’DE 1977 yılından beri hizmet veren DİTİB Merkez Camii Derneği, yeni cami külliyesi yapımı için kermes düzenledi. Cami avlusunda iki gün boyunca kurulan stantlarda el emeği ürünler ve ev yemekleri satışa sunuldu. Kermeste, çocuklar da eğlenmeleri için oluşturulan alanlarda, kendi aralarında oyunlarla vakit geçirdiler. Kermeste, el emeği göz nuru olan çeyizlik eşyaların yanı sıra, döner, tuzlu hamur işleri, tatlı çeşitleri, mantı, sarma, dolma, köfte, çiğ köfte, içli köfte ve lahmacun büyük ilgi gördü. Kermese katılanlar büyük bir memnun olarak ayrıldılar.

Cami hizmetlerine sahip çıkmanın önemine değinen Giessen DİTİB Merkez Camii Başkanı Adnan Uludağ, dernek yöneticileri başta olmak üzere hayırsever iş yeri sahipleri ve vatandaşların katkılarıyla kermesi düzenlediklerini anlattı. Başkan Uludağ, “40 yıl önce alınan alt katı cami olarak düzenlenip ibadete açılan iki katlı binamızın yanındaki arsa ve binayı satın aldık. Kubbeli ve minareli olarak planladığımız yeni camimizin inşaatı bitince şimdiki binayı öğrenci yurdu olarak düzenleyeceğiz. İnşallah elde ettiğimiz gelirle yeni cami inşaatımızın maddi giderlerinin bir kısmını karşılayacağız” dedi ve destek sunanlara ayrıca katılımcılara da teşekkür ettiğini söyledi.

Cami din görevlisi Muhammed Hanifi Duran’ın Kuran-ı Kerim okumasıyla başlayan etkinlikte sahne alan Beşirhan İlahi Grubu söylediği eserlerle beğeni topladı. Günün en güzel sürprizi ise yaşları 5 ile 14 arasında değişen çocuklardan oluşan cami derneğinin ilahi grubunun söylediği ilahiler oldu. Yarım saat boyunca ilahiler söyleyen çocuklar coşkuyla alkışlandı.  İsa DEVEÇEKEN / GİESSEN

Exit mobile version