Site icon DieHaber.Com

YAŞLI VE HASTALAR HAKLARINI BİLMİYOR

Türk hastalar

Evde yaşlı ve hasta bakımının son yıllarda büyük bir önem kazandığına dikkati çeken Sağlık Bakım Uzmanı Zeynep Can ’’Yaşlı ve hastaların yanı sıra çocuklara hizmet veriyoruz. Rizikolu hamilelik döneminde eşleri çalışan kadınlara, rahat hareket edemediği için sekiz ile on saat arasında değişen zamanlarda hizmet veriyoruz. Çünkü onlarında bakım hizmeti alma hakları var’’ dedi.

YATALAK HASTALAR HAKLARINI BİLMİYOR

Zor durumda bulunan ve yatalak olan hastaların, yeterince haklarını bilmediklerini belirten Can’’ bakım kademeleri hastanın durumuna göre değişiyor. Bakım kademeleri bir ile beş arasında değişiyor. Şeker hastası olup, iğnesini yapamayan, ilaçlarının nasıl alınacağını bilemeyen insanlarımıza hizmet veriyoruz. Sürekli gözetim altında bakım hizmeti gören ve hastalığı ilerleyen hastaları ya doktora yada hastahanelere yönlendiriyoruz.

18 kişilik hepsi tecrübeli diplomalı ve hepsi Türkçe bilen elemanlarla çalışıyoruz. Çünkü Türk hastalar genelde Türkçe konuşan hasta istiyor’’ şeklinde konuştu.

HASTALARI ÜCRETSİZ BİLGİLENDİRİYORUZ

Bakım ile ilgili ön bilgilendirmeyi ücretsiz yaptıklarını belirten Zeynep Can “Öncelikle onlara telefonda yada birebir görüşmede gereken formları onlarla birlikte doldurarak yetkili kurumlara gönderiyoruz. Bütün haklarını kendilerine söylüyoruz. Bazı hastaların bakımları süreli, bazılarının ise süresiz. Bu verilen bakım kademesine bağlı’’ diye konuştu.

YARDIM PARALARI KESİLMİYOR

Hasta veya bakıma ihtiyacı olan bir kişi devletten isşizlik yardımı alsa dahi parasının kesilmeyeceğini ifade eden Can “Bir çok kişi bu hakkını bilmiyor. Yıllarca çalıştılar ve sigortalara paralar ödediler. Haklarını savunsular, kendilerine baktırsınlar. Utanmasınlar her şey onlar için ücretsiz. Bazen sefalet içinde yaşayıp iğnesini yapamayan insanlarımız var. İlaçlarını alamıyor, hepsine hakları var. İster milyoner olsun, ister milyoner olsun, ister sosyal daireden yardım alsın, bu bakım hizmetlerinden dolayı paraları kesilmiyor. Devlet bakım hizmeti için onlara hizmet veriyor’’ dedi. (KADINCA)

 

Exit mobile version