Site icon DieHaber.Com

Yasemin'i hep beraber kurtaralım

Bielefeld’de bir hastanede laborant olarak çalışan Yasemin Altuncu’nun yaklaşık iki yıl önce bel ağrısı çektiğini belirten kızkardeşi Handan Altuncu, ’’Ablam hastanede laboratuvarda kendi kanını analiz etmişti. Bazı değerlerinin normal olmadığının farkına varmıştı. Bunun üzerine doktoruna başvurmuş ve kan kanseri olduğunu öğrenmişti’’ dedi.

Kemo terapi tedavisi

Ablası Yasemin Atuncu’nun iki yıldır kemo terapi tedavisi ile hayatta kaldığını anlatan Handan Altuncu, ’’Doktorları artık kemoterapinin yetmediğini ve ilik naklinin gerektiğini söyledi. Ablamın yaşama dönebilmesi için uygun ilik aranmasına başlandı. Bunun için Alman Kemik İliği Bankası (DKMS) ile iletişime geçtik. Tüm dünyada ablam için uygun ilik aranıyor. Önümüzdeki 17 Mayıs’taki ablamın doğum günü ve 51 yaşına umutla girmek istiyor’’
Yasemin Altuncu’nun saçlarının döküldüğü ve psikolojisinin de bozulduğunu belirten Handan Altuncu, ’’Uygun iliğin özellikle Türklerden bulunma ihtimali çok yüksek. Bu yüzden duyarlı tüm insanlarımızı önümüzdeki 5 Mayıs’ta gerçekleştirilecek doku tiplemesi kampanyasına katılmaya çağırıyoruz’’ diye konuştu.
Almanya’da her 15 dakikada bir hastaye kan kanseri teşhisi konulurken her 10 kan kanseri hastadan biri için uygun ilik aranıyor. Kan kanseri hastalarının sadece üçte biri ise kendi ailesinden uygun ilik bulunuyor. (mozaik-gazete)
KAMPANYA ADRESİ

5 Mayıs Cumartesi
Aula der Weser-Sekundarschule Vlotho
Jägerortstr.30, 32602 Vlotho

Exit mobile version