Site icon DieHaber.Com

Yağız Ege’yi yaşatalım

Yağız Ege Türkkan

Kars’ta yaşayan ve şu anda İstanbul’da tedavisi devam eden Yağız Ege için hem Türkiye’de hem de Almanya’da yardım kampanyası başlatıldı. 

Doğduüu günden bu yana solunum cihazına bağlı olarak yaşayan Didem ve Melih Türkkan çiftinin çocukları Yağız Ege, bir kas hastalığı olan SMA Tip 1 (Spinal Muskuler Atrofi) hastalığından muzdarip. Kasları günden güne eriyen talihsiz çocuğun tedavisi için ailesi yaşadıkları Kars’tan İstanbul’a taşındı. 

Oğulları Yağız Ege’nin sağlığına kavuşması için İstanbul yollarına düştüklerini anlatan gözü yaşlı anne Didem Türkkan, ’’Tek hayalimiz oğlumuzun nefes alıp verebilmesi. Tüm çabamız çocuğumuzun hayatta kalabilmesi’’ dedi. 

Yağız Ege’nin tedavisi için değeri 2,3 milyon Dolar olan Zolgensma ilacına ihtiyacı olduğuna dikkat çeken anne Didem Türkkan,’’Oğlumuzun raporlarını Amerika’ya gönderdik ve Yağız Ege’nin Zolgensma tedavisi için uygun olduğu bildirildi. Fakat ilacın değeri 2,3 milyon Dolar. Bu parayı toplayabilmek için kampanya başlattık. Tüm yardım sever vatandaşlardan destek bekliyoruz’’dedi. 

Yağız Ege Türkkan için başlatılan kampanyada bugüne kadar yaklaşık 1 miyon euro toplanabildi. Aralarında Hakan Çalhanoğlu, Yurtseven Kardeşler gibi isimlerin de olduğıu çok sayıda ünlü kampanyaya destek veriyor. 

Yağız Ege’ye bağış yapmak isteyenler alttaki linkten destek verebilir. 

https://taplink.cc/yagizegedestek

Exit mobile version