Site icon DieHaber.Com

Whatsapp’a gizli servis takibi

Whatsapp

TASARININ Bakanlar Kurulu tarafından kabul edildiğini hükümetin sözcü yardımcısı Ulrike Demmer açıkladı. Sözcü Demmer’in verdiği bilgiye göre iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Dairesi, Federal Kriminal Dairesi BKA, askeri istihbarat servisi ve dış istihbarattan sorumlu olan BND’ye Whatsapp ve benzeri uygulamalardaki yazışmaları takip etme hakkı verildi. 

BAKANLIK HAZIRLADI

ALMANYA İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan tasarının yürürlüğe girebilmesi için federal mecliste onaylanması bekleniyor. Uygulama için her ne kadar mahkeme kararı koşulu olacağı belirtilse de, Alman gizli servislerinin mahkeme kararı olmadan da bu dinlemeleri gerçekleştirdiği biliniyor. Hükümetin bu kararı muhalefetteki Hür Demokrat Parti’nin tepkisine neden oldu. Meclis Grup Başkanı Stefan Thome bu tasarıyı insan haklarına “muazzam müdahale” olarak nitelendirdi. 

YASAL ZEMİN HAZIRLANDI

ÜÇ ay önce kısa adı BKA Olan Federal Kriminal Dairesi’nin Whatsapp yazışmalarını uçtan uca şifreleme yöntemine rağmen an be an takip edebilecek bir teknolojiye sahip olduğu ortaya çıkmıştı. BKA’nın dilediği tüm Whatsapp hesaplarını istediği zaman canlı olarak izleyebildiği, paylaşılan yazı, video ve fotoğrafları canlı olarak takip edebilmenin yöntemine sahip olduğu öğrenilmişti. Skandal ortaya çıkınca BKA bunu nasıl başardığı konusunda açıklama yapmaktan kaçınmıştı. Almanya şimdi Whatsapp dinlemelerine yasal zemin hazırlamış oldu. 

Exit mobile version