Site icon DieHaber.Com

VW GRUBU’NDA SULAR DURULMUYOR

İlk olarak VW’ye 1 milyar Euro tutarında kesilen ceza gündeme bomba gibi düştü. Bu cezanın gerekçesi elbette Volkswagen’in dizel araçlarda yaptigi manipülasyon ve sahtecilikler.
Sizlerin de hatirlayacagi gibi, Volkswagen Amerika’da dizel skandalindan dolayi yaklaisk 500 bin aracini geri cagirmak zorunda kalmis, arac sahiplerine tazminat odemis ve sirket yöneticilerinden biri sekiz yil hapis cezasina mahkum edilmisti. Sonrasinda olay Almanya’ya kadar sicramis ve Volkswagen’a karsi sayisiz dava acilmisti.
Bunun yaninda, gündemi oldukca mesgul eden bir diger gelisme ise AUDI’nin en yüksek dereceli yöneticisinin gözaltina alinmasi oldu. Bu gelismeye neden olan sebep ise elbette Abgasskandal.
AUDI’nin en üst düzey yöneticisi olan Stadler, bu skandal kapsaminda baslatilan sorusturma kapsaminda delilleri karartabilecegi süphesiyle göz altina alindi. Federal Savcilik tarafindan yürütülen sorusturma sonucunda gerek Stadler gerekse de AUDI icin cikacak ceza henüz belli olmasa da ünlü otomobil üreticisinin yöneticisinin gözaltina alinmasi olayin ciddiyetini gözler önüne sermektedir.
Bizim Kanzlei Korumtas olarak müvekkillerimize tavsiyemiz bir an évvel dizel araclarini dava yoluyla geri verip ödedikleri tutarlari geri almalaridir. Kanzlei Korumtas olarak her türlü probleminizde oldugu gibi yaninizdayiz.

Exit mobile version