Site icon DieHaber.Com

Üzüntümüzün gölgesinde Fenerbahçe-Antalyaspor maçı

kubilay toptaş

Üzüntümüz büyük olsada Fenerbahçe, Antalyaspor maçı ile ilgili yorumumu sizlerle paylaşmak istedim.

Fenerbahçe son Trabzon maçından almış olduğu üç puanla moralli başladı maça. Kontrollü ama hızlı pas yaparak savunmadan orta sahaya geçişleri gayet iyi yaptı.

Topu kaptırdığı yerde pres yaptı alanı daralttı. Oyun kontrolü elindeyken Tisserand’ın akıl almaz hatası Fenerbahçe’nin bir sıfır geriye düşmesine sebep oldu. Böyle olunca Erol hoca saha içinde değişikliğe gitti ve kanat oyuncuları Pelkas ve Osamen’in yerlerini değişerek Antalyaspor savunmasının üzerine daha etkili gelmeye başladı.

Sadece gol yememeyi en önemli strateji olarak düşünen bir Antalyaspor savunmasını geçmek o kadar kolay değil. Hele birde Nuri Şahin gibi bir maestro varsa karşınızda.

Nuri, yeri geldi akıllı paslarla tempoyu düşürdü, yeri geldi tempoyu yükseltti.

İkinci yarı Fenerbahçe oyunu tamamen Antalyaspor sahasında oynadı, golü bulması an meselesiydi. Mesut Özil sakatlanarak oyunu terk etmek zorunda kalınca, Erol hoca ilk yarı oynattığı baskılı oyununun temposunu yükseltmek adına İrfan Can, Ferdi, Valencia ve Thiam’ı oyuna aldı.

Bu hamlesi yerindeydi çünkü büyük oranda rakipi tamamen savunmada tuttu, ama ne kadar baskı yapsanızda bu durumlarda en katı defans yapan takım bile kontra atak fırsatı bulur.

Özellikle son 15-20 dakika her iki takımda galip gelebilirdi ama birer puanla yetinmek zorunda kaldılar. Şampiyonluk hedefi olan bir takım için kaybolan iki puan çok önemlidir. En azından şunu söyleyebilirim. Erol Bulut’un bu sefer oynattığı futbolu beğendim çünkü sahada oyun disiplini bozmayan pes etmeyen galip gelebileceğine inanan bir takım vardı.

Buda bana bu futbolcuların önümüzdeki maçlarda kaybolan puanları telafi edeceklerini gösterdi.

Belki şampiyonluk yolunda olan bir takım için doğru bir cümle değil ama kazanamıyorsan kaybetmeyeceksin.

Önceki yazımda da söyledim, Fenerbahçe’de Gustavo iyileşirse defansına ve orta sahasına güven verecek. Rakip takımın ataklarını önleyerek Pelkas’ın İrfan Can’ın ve Mesut Özil’in etkili olmalarına neden olacak.

Bunların özellikleri, çabuk karar verebilen teknik kapasitesi yüksek olan tek top oynayabilen gol atan ve attırabilen futbolcuların olmasıdır, dolayısıyla bu tarz futbolcuların tamamını önlem alabilmeniz çok zor.

Exit mobile version