Site icon DieHaber.Com

ÜNLÜ DOKTOR KORKUSUZ: SIRTIMIZI TÜRKİYE’YE DÖNMEYELİM

Prof. Dr.Dr. Hüdayi Korkusuz

Öğrencilere bilgi ve deneyimlerini aktaran ünlü Prof.Dr.Dr Hüdayi Korkusuz ’’Ailemin baskısıyla ben ve kardeşlerim doktor olduk. Bazen baskı pozitif etki yaratabiliyor. İyi huylu guatr nodülü, guatr kanseri, kadınlarda meme nodüllerini, göğüs kanseri olan binden fazla hastayı tedavi etti. Bu konuyla alakalı dünya çapında 50’den fazla uluslararası makale ve yayınlarım var. 60’dan fazla doktor yetiştirdim. 25 öğrencim bu konuyla ilgili doktora tezini bitirdi. Araştırmalarımı, bilgimi ve deneyimlerimi daima paylaştım. Rakiplerimi kendim yetiştirdim’’ dedi.

ALMANYA 35 MİLYON İNSANDA GUATR NODÜLÜ VAR

Almanya’da 35 milyon insanda guatr nodülü olduğunu belirten Prof.Dr.Dr. Korkusuz “4 milyon kadında iyi huylu meme nodülü var. Guatr nodülü ya sıcak zehirlidir veya soğuktur. Sıcak bir bir nodül fazla hormon üretir, bu hormonlar kalp çarpıntısı, sinirlilik, uykusuzluk, terleme, negatif stres gibi sorunlar yaratabilir’’ şeklinde konuştu.

SIRTIMIZI TÜRKİYE’YE DÖNMEYELİM

Gurbette uzman olmanın önemli olduğunu ifade eden Prof.Dr.Dr. Korkusuz‚ “Gurbetçi olarak Türkiye’ye sırtımızı dönmeyelim, imkanlarımızla destekleyelim. Ocak ayından itibaren Afyonkarahisar Sağllık Üniversitesinde (AFSU) Öğretim görevlisi olarak göreve başlayacağım. Türkiye’de bir termo-ablasyon merkezi kuracağız, vatana, millete, ve ümmete faydalı gençler yetiştireceğiz’’ diye konuştu.

Radyoloji ve Nükleer Tıp Uzmanı Prof.Dr.Dr. Hüdayi Korkusuz Almanya’da tıp eğitimini 5 yılda bitirdi.

Prof.Dr.Dr Hüdayi Korkusuz kimdir?

Bürgerhospital Hastanesi Termal Ablasyon Bölüm Başkanı olan Prof. Dr. Dr. Hüdayi Korkusuz, dünya çapında ilk kez kötü huylu meme tümörünü bipolar iyon akımı kullanarak ameliyatsız tedavi etme başarısı gösterdi. Korkusuz daha önce de Frankfurt Üniversitesi Hastanesi Nükleer Tıp Bölümü Anabilim Dalı Başkan Yardımcısı görevini yürüttü. Tıp öğrenimini üstün performansla bitirip ödül alan Korkusuz, radyoloji ve fizyoloji alanlarında iki ayrı doktora unvanına sahip.

Exit mobile version