Site icon DieHaber.Com

Uluslararası Nürnberg Silah Fuarı Kapılarını Açtı

Nürnberg Avcılık, Atıcılık ve Silah Fuarı

Fuarda, silah ve silah bileşenleri, yay çekim, mühimmat, hazır giyim, hediye, açık hava modası, av malzemeleri, güvenlik sistemleri ve optik cihazlar gibi çeşitli ürün kategorileri sergilendi. Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci, katılımcı firmalarımızı ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

  1. Kez Kapılarını Açan Fuar

1974 yılından bu yana düzenlenen ve bu yıl 50. kez kapılarını açan fuar, 50 bine yakın uzman ziyaretçiyi ağırlamayı bekliyor. IWA Outdoor Classics fuarı, geçtiğimiz 50 yıl içinde büyüyerek uluslararası bir fuar seviyesine ulaştı. Geçmiş yıllarda fuarı ziyaret eden 46,562 kişinin %62’si yabancı ziyaretçilerden oluşurken, 1,562 katılımcı firmanın %80’i Almanya dışındaki 121 ülkeden katılım gösterdi. Türkiye, geçen yıl 105 firma ile temsil edilmişken, bu yıl firma sayısını 116’ya çıkararak rekor kırdı.

Ceviz Ağacından Dipçik Taslaklarına Büyük İlgi

Türkiye’den farklı sektörlerden 116 firma, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da fuarda yer aldı. Özellikle Türkiye’de yetişen ceviz ağacından yapılan dipçik taslakları, yine büyük ilgi gördü. Dipçikler, ceviz ağacının köküne yakın yerlerden imal edilerek yıllar boyu dayanıklılığını koruyor.

Amerika’dan Sonra İkinci Ülke Olduk

Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci, Türkiye’nin Amerika’dan sonra 116 firma ile ikinci sırada yer aldığını belirterek, bu durumun gurur verici olduğunu ifade etti. Cebeci, “Firmalarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Katılımları gerçekten çok önemli, bu bayrağı dalgalandırmak çok çok önemli. Siz basın mensuplarına da teşekkür ediyorum, bu gibi fuarları herkese duyuruyorsunuz. 116, müthiş bir rakam,” dedi. Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Exit mobile version