Site icon DieHaber.Com

UID’den 24 Haziran seçimleri paneli

Kuzey Bavyera Uluslararası Demokratlar Birliği Başkanı Yılmaz Deliduman’ın, Nürnberg Kardelen Salonunda  düzenlediği panele, SETA Siyaset Araştırmaları Direktörü Nebi Miş, Strateji Araştırmaları Direktörü Hüseyin Alptekin konuşmacı olarak katılırken, panelin Moderatörlüğünü, Seta Berlin’den M. Erkut Ayvaz yaptı.

Seçimler Türkiye açısından bir milat

24 Haziran seçimlerinin Türkiye açısından bir milat olduğunu belirten Nebi Miş, konuşmasını üç konu üzerine odaklandırdı. Miş, 24 Haziran seçimlerinin Türkiye açısından bir milat olduğunu belirterek, seçimlerin Türkiye açısından ilkleri barındırdığını söyledi. Miş, 24 hazirana gidilirken, ittifak siyasetinin, Türkiye’nin geleceğine yönelik olarak, hangi vizyonlarla siyaset verdiğini dillendirdi.

Seçimler ve Türkiye’nin dış politikası

24 Haziran seçimlerinin, Türkiye’nin dış politikası açısından ne anlama geldiğini belirten, Hüseyin Alptekin ise, siyasetin bir güç mücadelesi olduğunu anlattı. Alptekin, ülkelerin, ulusal çıkarlarını, birbirlerine karşı korumak ve kollamak için mücadele verdiklerini söyleyerek, bu gücün ülkeler arasında eşit olarak dağılmadığını vurguladı. Türkiye’nin bu gücü arttırmak girişimi içinde olduğunun altını çizen Alptekin, Türkiye’nin  Askeri, kültürel ve Ekonomik alanda, dünyanın en güçlü 10 ülkesi arasında olmak için mücadele verdiğini belirtti ve bu mücadeleden tedirgin olan ülkelerinvar olduğunu söyledi. Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Exit mobile version