Site icon DieHaber.Com

Türklere domuz yağlı kol böreği yedirdiler

Alman süpermarketler zinciri Lidl’in Ramazan ayında ürün portföyüne alıp marketlerinde sattığı böreğinde domuz yağı kullandığı ortaya çıktı. “1001” gece ismini kullanarak “şark ürünü” havası yaratan Lidl’ın, “Frischkaeseschnecken” isimli peynirli kol böreğinde domuz yağı kullanılması Türklerin büyük tepkisine yol açtı.

Lidl’e büyük tepki var

Ramazan ayı başlar başlamaz böreği reyonlara yerleştiren Lidl, “Müslümanların satın almasını istediğiniz bir üründe domuz yağı kullanılmasını nasıl açıklıyorsunuz?” şeklindeki eleştirilen üzerine, “Üretici firmalara bir dahaki malzeme seçiminde daha dikkatli olmaları gerektiğini söyleyeceğiz” demekle yetindi.

Açıkça belirtilmemiş

LİDL, peynirli börekte domuz yağı kullanıldığını ise ilk bakışta anlaşılabilir şekilde ambalajın üzerinde belirtmemiş. İnsanlar da “peynirli nasıl olsa” diyerek aldıkları böreğin kutusunun arkasında “domuz yağı” ibaresini görünce şaşkına döndü. Müşteriler, “Şark ürünlerinde hiç domuz yağı kullanılmadığı için kimsenin aklına ‘acaba bu börekte domuz yağı var mıdır’ diye kontrol etmek de gelmez” diyerek, Lidl’ın müşterileri kandırdığını savundu. FRANKFURT

Exit mobile version