Site icon DieHaber.Com

Türkiye Almanya Film Festivali sona erdi

Türkiye Almanya Film Festivali

Bu törende, üç farklı seçici kurul tarafından toplamda 10 ödül sahiplerini buldu. Festival kapsamında 12.000 euro değerinde ödül dağıtıldı ve ödüllerden biri, gazetecilik alanındaki başarılarından dolayı Taner Tüzün’e verildi. Festivalin düzenlenmesinde Festival Başkanı Adil Kaya’nın yanı sıra Yönetmen Ayten Akyıldız ve Sinem İlterli de önemli roller üstlendi.

Uzun Film Kategorisi Zeki Demirkubuz’un “Hayat” adlı eseri, En İyi Uzun Film Ödülü’ne layık görülürken, aynı yönetmene Büyük Jüri Ödülü de takdim edildi.

Oyunculuk Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, “Cam Perde” filmiyle Selen Kurtaran’a verilirken; Serkan Kaya, “Was von der Liebe bleibt” (Aşktan Geriye Kalan) filmiyle En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nün sahibi oldu. Selen Kurtaran’ın vize sorunları nedeniyle törene katılamadığı belirtildi.

Seyirci Ödülü Seyirciler tarafından en çok oyu alan “Gondola” (Teleferik) filmi, Veit Helmer yönetmenliğinde Seyirci Ödülü’nü kazandı.

Öngören Ödülü “Savaş ve Adalet” temalı “Krieg und Gerechtigkeit” filmi, yönetmenler Marcus Vetter ve Michele Gentile’e Öngören Ödülü’nü getirdi.

Taner Tüzün’e Teşekkür Plaketi Taner Tüzün, festival boyunca hazırladığı haberler için festival teşekkür plaketi ile onurlandırıldı.

Kısa Film Yarışması Ödülleri

Festival, Türkiye ve Almanya’dan 70’i aşkın sanatçı ve sinema sektörü uzmanını ağırlarken, 59 etkinlik boyunca yaklaşık 7.000 seyirci film gösterimleri ve söyleşilere katıldı. Açılışta İris Berben ve Hale Soygazi’ye onur ödülleri verildi. Festivalin jüri üyeliğini Kenan İmirzalıoğlu’nun da yaptığı bu yıl, jüri üyeleri kazanan filmlerin gerekçelerini sahnede okuyarak etkinliği taçlandırdılar. Cine Citta ARENA salonunu dolduran izleyiciler, kazananları coşkuyla alkışladı.

Exit mobile version